Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Школярі зривають іспити... мінами

5 липня, 2008 - 00:00

Співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області й столичного міліцейського главку встановили й розшукали 6 осіб, які повідомляли по телефону про мінування житлових та адміністративних будівель, повідомляє УНІАН.

Зокрема, знайдено автора анонімного повідомлення про мінування Національного художнього музею України. З’ясовано, що у такий спосіб киянин намагався повернути 72 картини свого знайомого, які після ліквідації одного із банків передані на баланс музею. До аноніма застосовано заходи згідно з чинним законодавством. У двох інших випадках встановлено осіб, які анонімно повідомляли про мінування одного з київських супермаркетів по вул. Лятошинського та житлового будинку по вул. Академіка Карпинського. Ними виявилися 25-річний громадянин і 44-річна громадянка, які після конфлікту зі службою охорони магазину з хуліганських мотивів телефонували за номером спецлінії «02», щоб у такий спосіб завдати клопоту кривдникам. Органи міліції стосовно них порушили кримінальні справи.

Школярів, за анонімні повідомлення про мінування, зроблені для того, аби зірвати уроки чи іспити, встановити й розшукати дуже просто. Згідно з чинним законодавством, вони притягаються до відповідальності. В окремих випадках також карають і їхніх батьків, які сплачують штраф для відшкодування витрат за прибуття екстрених служб, використання спецзасобів і компенсації збитків державних, комерційних установ, що постраждали від протиправних дій. Згідно з чинним законодавством, подібний телефонний «жарт» дитини обходиться батькам в суму від 8,5 до 17 тисяч гривень.

Газета: 
Рубрика: