Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Сімь дивовижних уроків життя від Опри Вінфрі

3 жовтня, 2012 - 00:00

1. Побачте, ким ви хочете стати.

«Коли я дивлюся в майбутнє, воно так яскраво запалює мої очі».

Що ви бачите, коли дивитеся в майбутнє? Це важливо, адже ви бачите те, що ви бажаєте отримати. Коли ви дивитеся у своє майбутнє, чи спалахують ваші очі? Якщо так, то це те, що ви збираєтеся отримати. Якщо ви бачите своє майбутнє звичайним і мирським, це саме те, що ви отримаєте. Те, що ви бачите, те ви і отримуєте. Почніть бачити те, ким ви хочете бути.

2. Сила пристрасті.

«Пристрасть — це енергія. Відчуйте силу, яка приходить до вас від зосередження на тому, що хвилює вас».

Пристрасть приходить, коли ви робите те, що ви любите. Коли ви відчуваєте пристрасть, ви можете працювати цілісіньку ніч. Пристрасть — це сила, це пальне, яке необхідне вам для успіху. Знайдіть свою пристрасть і присвятіть своє життя її реалізації, і насправді неважливо, скільки часу це потребуватиме.

3. Фокусуйтеся на хорошому.

«Будьте вдячні за те, що у вас є, і, зрештою, ви отримаєте більше. Якщо ви концентруєте свою увагу на тому, чого у вас немає, вам ніколи нічого не вистачатиме».

Те, на чому ви фокусуєтеся, збільшується. Якщо ви фокусуєтеся на чомусь хорошому, ви отримуєте більше за це. Якщо ви фокусуєтеся на недоліках і бідності, ви отримуєте більше за це. Навчіться знаходити щось хороше у своєму житті й будьте вдячні за це щодня. Незабаром ваш фокус зміниться, а це означає, що зміниться і ваше життя.

4. Ви маєте змінюватися.

«Ми не можемо стати тими, ким хочемо стати, залишаючись тими, хто ми є».

Для того щоб мати більше, ви маєте стати більшими. Нічого не зміниться у вашому житті, доки ви не почнете рости. Що ви робите щодня задля зростання і змін? Якщо ви не змінюєтеся, ви не можете очікувати змін від життя. Тією мірою, якою змінюєтеся ви, змінюється і ваше життя. Якщо ви продовжуєте робити те, що ви робили завжди, ви продовжуватимете отримувати ті ж результати, які отримували завжди. Чекати чогось іншого було б безумством.

5. Ми всі зазнаємо невдач.

«Зробіть одну річ, про яку ви думаєте, що не можете зробити. Зазнайте невдачі. Спробуйте ще раз. Удруге ви впораєтеся краще. Люди, які ніколи не зазнають невдач, ніколи не піднімаються на велику висоту...»

Уявіть собі, що маленьке дитя після двадцяти падінь поспіль сказало б, що ходити — це не для нього. У житті ви зазнаватимете невдач, ви робитимете помилки, ви можете навіть розчаровуватися, проте ви повинні пробувати ще і ще. Тільки ті люди не зазнають невдач, які не намагаються виходити за межі своєї нинішньої зони комфорту. Смійтеся над невдачею доти, доки не досягнете успіху.

6. Збільште свій потенціал.

«Увесь сенс життя полягає в тому, щоб цілковито стати тією людиною, якою вам судилося бути».

Чи використовуєте ви свій потенціал на максимум? Чи використовуєте ви свої здібності, таланти й знання на всі 100 відсотків, або ж ви знаходитеся в застої? Сенс життя полягає у зростанні, щоб повною мірою стати тим, ким ви маєте бути. Ваша мета полягає в тому, щоб вирости настільки, аби ви могли допомогти іншим людям, тож питання полягає в тому, чи використовуєте ви свій потенціал на максимум?

7. Думайте про більше.

«Те, що призначено вам Богом, значно більше того, що ви можете собі уявити».

Озирніться, у світі так багато людей, які живуть нижче за свої можливості, і все тому, що вони розсіюються з відчуттям провини. Ваш творець надав вам шанс мати краще з того, що ви можете мати, і стати кращими з тих, ким ви можете стати. Краще було зроблено саме для вас. Якщо не ви, то хто?

fit4brain

Газета: 
Рубрика: