Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Світло і тінь»

28 листопада, 2008 - 00:00

Є чотири складові успіху співачки на ймення Лама, пісні якої вже другий рік поспіль незмінно очолюють усі радіо-чарти країни.

Перша складова: гарний смак і самобутній вокал, що не викликає жодних асоціацій із «зірковими» іменами. Друга: досконалі аранжування Віталія Телезіна, який також є продюсером Лами. Вектор його естетичних пріоритетів спрямовано на Захід, а не на північний схід. До речі, на початку року Лама отримала почесну нагороду MTV-Awards, що свідчить про свіжість і актуальність її звучання на західних теренах. Третя складова: безпомилкове й потужне продюсування і грамотний менеджмент. Перші кліпи «Літак» і «Мені так треба» миттєво потрапили до національних хіт-парадів. Ці пісні стали локомотивом, який альбом «Мені так треба» вивів на позначку «золотого» (в Україні продано понад 50 тисяч ліцензійних копій диска). Четверта складова: наявність живої групи і схильність самої співачки працювати з групою наживо, а не відбуватися мінусовими фонограмами. Фактично є усі передумови, аби другий диск став не менш успішним.

Цього разу ставку зробили на пісні «Знаєш, як болить» та «Світло і тінь», які дійсно є кращими. Підсилює диск чудова кавер-версія знаменитого у 1980-ті хіта «Sweet dreams» британського дуету «Юритмікс». Український текст написав Микола Бровченко. Стилістично диск сприймається як друга частина першого релізу. Тут так само активно, окрім групи, задіяні Київський філармонійний оркестр, дитячий фольклорний ансамбль «Берегинька» та відомий джазовий перкусіоніст Олександр Береговський. Коли диск був готовий до випуску, співачку спіткала пригода — вона отримала судовий позов. Якась маловідома диско-виконавиця з Росії на ім’я Лама позивалася до Наталі Дзеньків, що та, мовляв, незаконно використовує її сценічний псевдонім... Незабаром росіяни отримали зустрічний позов із Києва і миттєво замовкли.

Альбом «Світло і тінь» нині успішно конкурує на ринку з усім нашим і чужинським попсовим маскультом.

Олександр ЄВТУШЕНКО
Газета: 
Рубрика: