Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Третій за рік

Па­ра­лель­но з вак­ци­на­цією Ізра­їль за­про­вад­жує но­вий лок­да­ун
29 грудня, 2020 - 11:52
ФОТО РЕЙТЕР

Цієї неділі в Ізраїлі оголошено третій національний локдаун. Карантинні заходи включають закриття магазинів, обмежений рух громадського транспорту, частково припинять роботу школи, утім, на відміну від двох попередніх локдаунів, садочки та школи для дітей до шести років та середні школи для 11 та 12 класів залишаться відкритими.

Однак діятиме обмеження щодо проїзду від дому далі, ніж на один кілометр, крім поїздок до робочих місць. Дозволяється придбання товарів першої необхідності, повідомляє usnews.com. За різними даними, локдаун триватиме від двох до чотирьох тижнів.

Таке рішення Міністерство охорони здоров’я прийняло після того, як минулого тижня у чотирьох осіб було виявлено інфікування новим  штамом коронавірусу, який з’явився у Великобританії. Паралельно у країні розпочалася кампанія з вакцинації населення. Медичні працівники та люди старші за 60 років — це перші групи населення, яким роблять щеплення у рамках кампанії, яку, за словами міністра охорони здоров’я, завершать за кілька місяців.

Наразі в країні із дев’ятимільйонним населенням зареєстровано 400 099 випадків COVID-19 та 3222 смерті.

Газета: 
Рубрика: