Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«У цій країні простим людям життя немає...», — стверджує безробітний інженер Олександр Краснов

16 грудня, 1998 - 00:00

Щоб допомогти людям, які залишилися без роботи, знайти її та завоювати симпатію роботодавця, при Центрі зайнятості Мінського району столиці створено клуб «Пошук». Сюди працівники центру відправляють людей, які більше ніж рік не можуть працевлаштуватися. Такі клієнти мають, як правило, середньо-технічну і вищу освіту.

Протягом двох тижнів з ними займаються психологи. Разом із працівниками Центру зайнятості люди, що абсолютно зневірилися знайти роботу, переглядають оголошення в газетах і шукають роботу.

На жаль, у більшості випадків, незважаючи на те, що інформація про вакансію міститься в газеті, робоче місце вже зайнято...

Тенденції сумні. Число безробітних в Україні збільшується з кожним днем. Офіційно сьогодні їх кількість сягла 3,51% від загальної кількості працездатного населення. Що вдвічі більше, ніж у цей же період минулого року.

За словами директора Державного центру зайнятості Віктора Лук’яненка, сьогодні найвищий рівень безробіття в Івано-Франківській області.

Лише в столиці України, згідно з офіційною статистикою, нараховується 13421 безробітний, з яких 9119 осіб не можуть влаштуватися на роботу ще з минулого року. Рівень прихованого безробіття в столиці становить 2,9% працездатного населення. У першому півріччі нинішнього року у відпустках «за ініціативи керівництва підприємств» перебувало 91,9 тисячі осіб. Причому «відпустка» 21 тисячі громадян тривала понад місяць, а 78,7 тисячі осіб працювали неповний робочий день.

Цікаво, що Віктор Лук’яненко вважає: економічна криза, що спалахнула в країні, не спричинила явного збільшення рівня безробіття.

Про причини неважко здогадатися: оскільки значна частина економіки та трудових ресурсів перебуває в «тіні», офіційних даних про тих, хто вибув із ринку «тіньової» праці, в держави немає й бути не може...

№241 16.12.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Газета: 
Рубрика: