Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Криму виробнича смертність iде на спад

29 листопада, 2007 - 00:00

Представники органів державної влади, роботодавці та профспілкові організації АР Криму заявляють, що держава практично не бере участі у фінансуванні заходів з охорони праці. За підрахунками Федерації незалежних профспілок Криму витрати на охорону праці в Автономії минулого року становили 83 гривні на людину. Проте рівень смертельного травматизму на півострові залишається допустимим — один випадок смертельного травмування припадає на більш як 20 тисяч працюючих. Як зазначив начальник теруправління Держгірпромнагляду в АР Крим і Севастополі Микола Батаєв, за дев'ять місяців 2007 року на кримських підприємствах сталося 375 нещасних випадків, що на 28 випадків менше, ніж минулого року. А смертельний травматизм знизився на чотири випадки.

«Однак аналіз роботи свідчить, що поки керівники численних приватних підприємств не усвідомлюють своєї відповідальності за стан промислової безпеки на їхніх підприємствах. Значного зниження рівня травматизму нам буде дуже складно добитися», — додав начальник територіального управління

Підвищити свідомість власників різних приватних підприємств, на думку керівництва Держгірпромнагляду, має диференціація страхових внесків за принципом: чим вище травматизм, тим більше внесок. «Керівник, який допустив резонансну аварію або смертельний випадок мусить повернути Фонду соціального страхування частину або всі кошти, витрачені ним на відшкодування шкоди потерпілим», — сказав Микола Батаєв.

Олександра ЛАТУШКО
Газета: 
Рубрика: