Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У розтлінні хлопчика підозрюються п`ятеро артистів естради

17 травня, 2007 - 00:00


Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ, "День"

У провінційному Хмельницькому нічого подібного ще не було. Група заїжджих артистів підозрюється, як записано в міліцейському протоколі, "... у скоєнні розпутних дій щодо учня восьмого класу. Ще від вересня 1996 року й по перші дні січня 1998-го".

Нещасна мати хлопчика працює менеджером в одному з малих підприємств обласного центру. Виховує дитину сама. Вона вже давно помітила, що хлопець повертається додому дуже пізно або й не ночує вдома, став "якийсь не такий, як нормальні діти". Із жахом уявила, що зв`язався з наркоманами. Розмова в родинному колі нічого не дала. Отож бабуся наполягла, щоб звернулася до детективів. Ті з`ясували, що саме сталося. Відтак затримали трьох осіб чоловічої статі - 41-річного Х., 37-річного П., 18-річного Ф. Ще двох розшукують. Затримані в скоєному зізналися, дають свідчення. Потерпілий впізнав їх на очній ставці.

Затримані працюють на ниві естрадного мистецтва. Дають концерти для спраглих до культури громадян обласного та районних центрів, іноді виїжджають за межі Хмельницької області. Розважать публіку під "дахом" "Укрконцерту" й асоціації діячів естрадного мистецтва. У вільний від цих занять час самі розважалися ось таким збоченим способом. Із бідолашним хлопчиком, якому вже сподобалися ці стосунки, познайомилися в нужнику кінотеатру імені Шевченка. Там у голубих "стрілка". А вже потім на хату повели...

Мерзенні подробиці цих стосунків змушене з`ясовувати слідство, що розпочалося 26 січня. Як стало відомо кореспондентові "Дня" з компетентних джерел, порушено кримінальну справу за ознаками статті 121 (розтління неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Законом передбачено за цей злочин лише до двох років позбавлення волі. А справа, запевняють обізнані люди, обіцяє бути дуже гучною. Бо, мовляв, прізвища підозрюваних у розтлінні хлопчика відомі й артистам, і працівникам, і шанувальникам естради. Конфіденційні співбесідники з "органів" упевнені, що до них іще звертатимуться батьки інших "залучених" школяриків.

 

Газета: 
Рубрика: