Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Сумах «міняють» хліб

16 грудня, 1999 - 00:00

На початку цього тижня Суми поповнили список обласних центрів, у яких піднялися ціни на хліб. Подорожчання, в першу чергу, торкнулося тих сортів, які користуються у людей найбільшою популярністю. Так, хліб «Дарницький» і «Косівщинський» з 68 копійок піднявся у ціні до 80 копійок, а батон з борошна вищого гатунку замість 62 копійок відтепер коштує 74 копійки. За словами начальника відділу торгівлі міської ради Леоніда Воробйова, подорожчання хліба пов'язане з підвищенням цін на зерно та борошно, до якого вдалися їх виробники та комерційні структури. З кожними новими торгами вартість пшениці та жита на місцевій агропромбіржі зростає, і хлібокомбінат змушений реагувати на це подорожчання внесенням відповідних «коректив» у собівартість власної продукції. Зрозуміло, така ситуація не може не хвилювати місцеву владу, а тому вона запропонувала хлібокомбінату розробити нові сорти хліба, які були б розраховані на незаможних громадян. Йдеться, зокрема, про хліб «Петропавлівський» з борошна першого сорту, який коштує 56 копійок, та батон «Український», ціна якого становить 62 копійки. Також підприємству рекомендовано нарощувати випуск вже популярного і доступного за ціною хліба «Зарічного», який теж коштує 56 копійок. Дехто з керівництва міськвиконкому пропонував, аби згадані вище дешеві сорти продавались виключно людям з низькими доходами при пред'явленнi, скажімо, пенсійного посвідчення. Однак керівництво хлібокомбінату на цю пропозицію не пристало, зауваживши, що такий захід може тільки посилити напруження серед населення. Сергій ХАНІН, «День»

Газета: 
Рубрика: