Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Українська мода — інші береги

28 листопада, 2003 - 00:00

У центрі Європи, в столиці Чехії Празі, відбулося Gala fashion Show, яке об’єднало західно- і східноєвропейських модельєрів. Від «них» було «делеговано» відомого французького дизайнера Олів’є Лапідуса, що уславився своїми колористичними пошуками і прагненням зробити класичну французьку моду більш сучасною, а «нас» представляв провідний український дизайнер Олександр Гапчук, який зовсім нещодавно потішив глядачів і критику гарною чоловічою колекцією.

А втім, в Празі, в залі Сметани Муніципального дому (дуже гарної будівлі, виконаної в сецесійному стилі) Олександр показав не тільки чоловічу, але і жіночу моду, презентувавши зовсім нову колекцію (робити дві колекції на рік для цього дизайнера явно недостатньо).

Французька елегантність і новий український стиль (Гапчук презентував колекцію класу pret- a-porter de lux) цілком адекватно виглядали поруч на подіумі — втім, Олександр уже довів, що його моделі виглядають гідно і на належному рівні поруч з творами найтитулованіших колег. І, звичайно, ще повніше продемонструвати вишуканість моделей допомогли манекенниці, склад яких був без перебільшення зірковим.

У показі, що проходив під патронатом президента Чехії Вацлава Клауса, як манекенниці були зайняті такі топ-зірки світового подіуму, як Алек Век, Тереза Максова, Симона Крайнова і, звичайно ж, Єва Герцигова, яка буквально закохалася в творчість Олександра ще торік, коли брала участь в його київському показі. Не менш захопив її і Київ — настільки, що різдвяні свята зірка світового подіуму планує провести в столиці України. І, можливо, побачить київську презентацію нової жіночої колекції Олександра Гапчука, святкові плани якого пов’язані, як завжди, з роботою. А втім, його робота — це відпочинок і задоволення для інших.

Кіра МЄДНІКОВА
Газета: 
Рубрика: