Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Вінницькі чиновники пішли вчитися до університету

13 вересня, 2007 - 00:00

У Вінниці вирішили відіслати міських чиновників на навчання. Такі уроки широко розповсюджені за кордоном, в Україні ж проводяться чи не вперше. Отож днями у Вінниці презентували програму Муніципального університету перепідготовки та підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування Вінницької міської ради.

Згідно із затвердженою Вінницькою міською радою програмою, розроблено план занять для слухачів на 2007—2008 роки та програму тренінгу для працівників-новачків управлінь та відділів міської ради. Для працівників, які тільки прийшли працювати в органи місцевого самоврядування, практичні тренінги будуть проводитися просто в управліннях.

Першою вступною лекцією для слухачів Муніципального університету стала лекція Вінницького міського голови Володимира Гройсмана. За його словами, головне в роботі виконавчої гілки влади міста — це орієнтація на людину, задоволення її потреб та вирішення проблем. Випадки, коли людина в коридорах влади зустрічається з байдужістю чиновників, є неприпустимими. Відвідувач мерії звертається в одне управління зі своєю проблемою, його відсилають в інше управління, звідти «відфутболюють» ще кудись, і часто результат цих «походів» нульовий. До речі, міський голова цього року теж пішов вчитися. Другу вищу освіту він тепер здобуватиме у Національній академії державного управління при Президенті України.

Богдана БАБИЧ
Газета: 
Рубрика: