Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

За новими правилами

Найвищий маяк України відкрився для відвідування на Херсонщині
3 липня, 2020 - 09:48
ФОТО АВТОРА

Генічеський та Далекий (Задній) Станіслав-Аджигольський маяки, що у Херсонській області, відкрилися для відвідувачів. Про це повідомляють в управлінні туризму та курортів Херсонської ОДА.

«Маяки Херсонщини — це не тільки стратегічні об’єкти навігації, але й цікаві інженерні споруди, видатні пам’ятки історії, що привертають увагу естетикою конструкцій і численними легендами, пов’язаними з їх походженням. Вони надихають місцевих художників і манять до себе туристів з усіх куточків України та світу», — йдеться у повідомленні.

Маяки можна відвідати за визначеним графіком і попереднім записом. Маяк Генічеський — четвер, субота: 10:00-14:00. Доглядач маяка — Володимир Жарков (066) 522 03 55. Станіслав-Аджигольський маяк: четвер, субота — 11:00-13:00. Доглядачі — Володимир Бурдига (096) 341 25 20 та Ігор Гончаров (067) 665 38 04.

Також повідомляється, що державна установа «Держгідрографія» оновила Правила відвідування території маякових комплексів. З правилами поведінки туристів на об’єктах можна ознайомитись за посиланням.

Генічеський маяк розташований на березі Утлюкського лиману. Він був споруджений у 1877 році на замовлення морського міністерства французькими фахівцями. Цей маяк зовсім не схожий типові маякові комплекси. Це — двоповерхова будівля з маяковою вежею, висота якої становить 245,4 метри над рівнем моря.

Далекий (Задній) Станислав-Аджигольський маяк — це найвищий маяк України (76 м). Він знаходиться біля села Рибальче, у південно-східній стороні Дніпровського лиману. Ажурні металеві вежі гіперболоїдної конструкції Станіслав-Аджигольського маяка зведені на штучних островах в 1908—1911 роки.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон
Газета: 
Рубрика: