Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Займатися творчістю з трьох... місяців

У Вінницькій школі мистецтв відкрили групи для раннього розвитку немовлят — вперше у комунальному закладі
21 лютого, 2019 - 10:16
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Діти віком від трьох місяців можуть відвідувати творчі заняття у групі раннього розвитку Baby Art, яка діє у школі мистецтв «Вишенька». Заняття відбуваються у формі гри. Займаються малюки в супроводі дорослих. Навчають їх музики, малювання і танців. Педагоги закладу кажуть, що такі заняття творчістю допоможуть дітям у майбутньому, навчать їх розвивати вміння нестандартно мислити і знаходити вирішення звичайних завдань у креативний спосіб.

«Світ настільки швидко змінюється, що для комфортного й безпечного життя в ньому потрібні абсолютно нові уміння, знання і навички. Щоб отримати їх, варто з раннього віку розвивати праву півкулю головного мозку, яка відповідає за емоції, інтуїцію, креативність тощо, — пояснює директор школи мистецтв «Вишенька» Тетяна ЗАЇЧКО. — Школа робить більший акцент на розвитку лівої півкулі, яка здійснює аналіз, класифікацію, систематизацію, структурування отриманої інформації та інше. Наше завдання — збалансувати розвиток дітей, починаючи з немовлят. З цією метою ми відкрили групи раннього мистецького розвитку Baby Art. На уроках дітки разом із батьками, бабусями чи дідусями співають, танцюють, малюють. Такі студії є зазвичай у приватних структурах, і вперше вони будуть діяти в комунальних закладах».

 Викладачі розробили спеціальну програму, яка складається із трьох предметів: ритміка, образотворче мистецтво та музичне виховання. Заняття проводять у трьох вікових групах: від 3 до 12 місяців, від одного до двох років та від двох до трьох років. Групи розраховані на десять малюків, заняття відбуваються двічі на тиждень. Щоб дітям було комфортно займатися, облаштували спеціальний клас із дитячими меблями, іграшками, дитячими музичними інструментами ба навіть сповивальним столиком.

Щороку Вінницьку дитячу школу мистецтв «Вишенька» відвідує до тисячі учнів, які навчаються на музичному, хореографічному, художньому або театральному відділеннях. У школі працюють 18 дитячих творчих колективів, у тому числі чотири зразкових.

Олеся ШУТКЕВИЧ, «День», Вінниця
Газета: 
Рубрика: