Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

60 загиблих у результаті авіаудару

23 травня, 2006 - 00:00
ФОТО РЕЙТЕР

У результаті авіаудару по афганському селищу Азізі в провінції Кандагар загинуло 60 талібів і щонайменше 16 мирних жителів. Про це учора заявив губернатор провінції Асадулла Халід.

За словами губернатора, ще 15 осіб із числа мирного населення отримали поранення. Згідно з іншими повідомленнями, внаслідок повітряного удару загинуло 30 мирних жителів і ще 50 чоловік отримали поранення, в тому числі й діти. Представники міжнародної коаліції, поки не уточнили число загиблих серед мирного населення За їхньою інформацією, в рамках наступу на відомий оплот талібів убито не менше 50 бойовиків. Союзне командування заявляє, що не має інформації про втрати серед мирного населення. Повітряний удар було завдано по місцевості, де минулого тижня сталися зіткнення талібів та афганських сил безпеки. Очевидці розповіли кореспонденту агентства Франс прес, що таліби переховувалися в приміщенні релігійної школи — медресе. «Вертольоти почали бомбити медресе, й деякі таліби вибігли звідти й побігли в будинки місцевих жителів», — розповів інший очевидець агентству Ассошиейтед прес. «Потім вертольоти почали бомбити ці будинки», — додав він. Американські війська тим часом оточили район, де за припущенням знаходяться таліби.

За словами представників коаліції, операцію було проведено з метою «затримання осіб, підозрюваних у терористичній та антиафганській діяльності». «Ці особи були активними членами руху Талібан. Вони також здійснювали напади на афганські й коаліційні сили та на мирних жителів», — йдеться в заяві командування американськими військами. Останнього тижня на півдні Афганістану спостерігалося загострення обстановки, активізувалися зіткнення з бойовиками. За цей час щонайменше 16 афганських солдат загинули у провінціях Гільменд і Кандагар. За даними влади, з минулої середи в регіоні було вбито до 200 бойовиків.

Газета: 
Рубрика: