Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Аеробус згубили технічні неполадки

14 листопада, 2001 - 00:00

Причиною катастрофи аеробуса А-300 в Нью- Йорку в понеділок найімовірніше стали технічні неполадки, про що вчора повідомили Сі-Ен-Ен в нью-йоркському Департаменті транспорту. Аеробус, який прямував в столицю Домініканської Республіки Санто-Домінго, через три хвилини вильоту з міжнародного аеропорту імені Джона Кеннеді почав падати. Трагедія сталася о 9.14 ранку за місцевим часом. Згідно з останніми повідомленнями, на літаку, який зазнав катастрофи, перебувало 260 осіб. 246 із них мали квитки, дев’ятеро були членами екіпажу, на борту також перебували п’ять дітлахів (для них квитків батьки не купували, через що спочатку повідомлялося про загибель 255 осіб). У результаті падіння аеробуса на житловий нью-йоркський район Куїнс загинуло до дев’яти осіб. У понеділок рятувальниками було вилучено 265 тіл із-під уламків. Мер Нью-Йорка Рудольфо Джуліані повідомив, що внаслідок авіакатастрофи було вщент зруйновано шість будинків, ще шість споруд зазнали серйозних руйнувань.

Представники властей заявили, що вже виявили два «чорних ящики» літака. Слідство також веде роботу з ідентифікації тіл загиблих. Рейтерс повідомив, що на борту літака перебували щонайменше 150 вихідців із Домiніканської Республіки, які їхали додому.

Після авіакатастрофи американські та європейські ринки зазнали зниженння котирувань. Курс долара також послабив свої позиції. Крім того, до вечора понеділка більше ніж на п’ять відсотків знизилися світові ціни на нафту. Спад на світових ринках, до речі, теж пов’язують із побоюваннями, ніби авіакатастрофа аеробуса стала продовженням атак на американські міста в вересні.

Сергiй СОЛОДКИЙ, «День»
Газета: 
Рубрика: