Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Автограф від кандидата

19 грудня, 2007 - 00:00
ФОТО РЕЙТЕР

Кандидат на посаду президента США, сенатор штату Нью- Йорк Гілларі Клінтон ставить свій автограф на футболці своєму прихильникові на одному з передвиборних мітингів. Менше ніж за місяць у штаті Айова оберуть того, хто стане обличчям демократичної партії й продовжить президентські перегони. Зараз ще рано говорити, хто кому радитиме, а кого виберуть єдиним кандидатом від партії. За опитуваннями, фаворит — Гілларі Клінтон, її рейтинг на десять пунктів більший, ніж у сенатора Барака Обами. Оглядачі вважають такий відрив дуже великими. Тим більше, що до початку первинних виборів залишилося менше місяця. Головними темами недавніх дебатів серед демократів у штаті Айова, як звичайно, стали війна в Іраку та податки.

Гілларі Клінтон у своєму виступі заявила таке: «Всі хочуть змін. Одні думають, що вони настануть, варто лише зажадати, інші просто мріють про краще майбутнє. Я кажу, що за це потрібно боротися. Я цим займаюся все життя. Коли я стану президентом, я закінчу війну в Іраку, поверну наших синів і дочок додому. Що стосується податків, то я хочу відновити ті, які діяли в дев’яностих. Тобто підвищити податки для великих корпорацій і багатих американців і знизити для середнього класу».

Тим часом Обама заявив, що «насамперед на посту президента я зателефоную до Об’єднаного комітету начальників штабів і оголошу новий наказ: ретельно підготуватися до нового завдання — закінчити війну в Іраку і повернути військових додому. Потім я зателефоную генеральному прокурору, щоб він перевірив усі накази, віддані Джорджем Бушем. Ті, які не відповідають нашій Конституції, будуть переглянуті».

Газета: 
Рубрика: