Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / ПЛАНЕТА

23 березня, 2000 - 00:00

У Австрії судять нацистського «лікаря»

У Відні перед судом постав 84-річний Хайнріх Гросс, якого звинувачують у вбивстві кількох сотень дітей під час Другої світової війни. Гросс був лікарем в австрійській клініці Шпігельгрунд і проводив експерименти над дітьми, котрі за нацистськими расовими критеріями вважалися неповноцінними, і потім убивав їх. Раніше Гросса двічі намагалися притягнути до суду. Розпочатий процес було відкладено через стан здоров’я підсудного.

Іммігранти врятують Захід від економічного занепаду

Згідно зі звітом агентства ООН із питань народонаселення, падіння народжуваності в промислово розвинених країнах Західної Європи, в Японії та Південній Кореї призводить до того, що стає дедалі менше людей працездатного віку і більше пенсіонерів. Щоб зберегти баланс між працюючими і пенсіонерами Заходу, слід приймати більше іммігрантів-робітників. Найбільш гостро ця проблема постала в Іспанії та Італії. В Японії також низький рівень народжуваності, і багато японців живуть до глибокої старості. Тому, на думку агентства ООН, щоб не зіткнутися з економічним занепадом, Країні вранішнього сонця потрібно приймати до десяти мільйонів іммігрантів на рік.

На президента Карабаху скоєно замах

Колишнього міністра оборони Нагірного Карабаху Самвела Бабаяна, його брата, мера Степанакерта Карена Бабаяна і ще 25 осіб арештували за підозрою в причетності до замаху на президента самопроголошеної Нагірно-Карабахської республіки Аркадія Гукасяна. Обвинувачення їм поки що не пред’явлене. «Мерседес» Гукасяна був обстріляний iз автоматів Калашникова, після чого машина врізалася в дерево на узбіччі. Охорона президента відкрила вогонь у відповідь, але нападники втекли. У президента роздроблено стегнові кістки обох ніг, але його життя у безпеці. За матеріалами агентства АП

Газета: 
Рубрика: