Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Палестинці встановили межу компромісу

19 серпня, 1999 - 00:00

Наразі обидві сторони відклали питання про темпи виведення ізраїльських військ із Західного берега ріки Йордан. Між ними існує згода щодо початку передачі земель з 1 жовтня. Однак Ехуд Барак хоче аби виведення військ завершилося до лютого. Палестинці ж наполягають, щоб це сталося до середини листопада.

На Ясіра Арафата тисне і американський президент Білл Клінтон, який у листі закликав палестинського лідера підтримати мирний процес. Наступного місяця сюди планує прибути й держсекретар Мадлен Олбрайт. Здається, тут щось йде не зовсім гладко, як хотілося американським друзям Ізраїлю. Можливо, пояснення цьому дає інтерв'ю агентству «Франс-Прес» другої за ієрархією людини в Організації визволення Палестини, Махмуда Аббаса. Цей політик заявив, що палестинці пристануть на врегулювання миру за умови, що їхня держава матиме кордони 1967 року.

«Ми й так уже пішли на компроміс, погодившися на 20 відсотків території Палестини, що лишилися після створення Ізраїлю 1948 року. Інший компроміс неможливий», — наголошує Аббас у зверненні до ізраїльського прем'єра.

Микола СІРУК, «День»
Газета: 
Рубрика: