Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Передачі, яких ми не чуємо

16 лютого, 2000 - 00:00

Передач, яких ніхто не чує: хоча вони готуються «в реальному часі», поки що виходу в ефір нема, йде підготовка, тривають проби.

За планами Східноєвропейської редакції, до якої належить українська, перша трансляція — наприкінці березня. Орієнтовний час виходу в ефір — о 7.30 за київським часом.

— Орієнтовний, — говорить відповідальний секретар Східноєвропейської редакції Уте Шефер, — бо з виходом в ефір пов’язано величезний комплекс проблем, і не в останню чергу — завантаженість супутників зв’язку, через які йтиме мовлення.

Нинішній час — час активного пошуку партнерів, працівників. Окремий інтерес становить «Німецька хвиля» для українських місцевих радіостанцій — вона безплатно пропонує їм свої випуски для ретрансляції, надаючи технічну допомогу, зокрема в забезпеченні прийому передач прямо із супутників.

Але ж минулого року газети вже повідомляли про підготовку української програми на «Німецькій хвилі» і називали дату виходу в ефір — чи не вийде так само й тепер? Керівництво Східноєвропейської редакції переконане, що нинішнього разу все буде за чітким німецьким планом.

Віктор ТИМЧЕНКО, «День» Кельн
Газета: 
Рубрика: