Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Стоянов пропонує всім болгарам зібратися на історичній батьківщині

16 червня, 1999 - 00:00

За давньою болгарською традицією, зустрічі за великим та багатим столом символізують дружбу та злагоду серед болгар. Тобто, напередодні нового століття й тисячоліття представники цього народу мають можливість показати вірність традиціям своїх предків.

«Це справді чудова ідея, — сказав «Дню» Вєлічко Тодоров, етнічний болгарин, що живе в Чернігівській області, — і хоч я й так доволі часто відвідую Софію, мені буде вдвічі приємніше поспілкуватися з моїми братами з інших держав».

Софіянка Марія Райчева, яка працює в сфері культури, додає, що зустріч має стати святом не лише для болгар за походженням. Адже це визначна подія також і для друзів болгарського народу і взагалі, всіх, хто вважає себе причетним до розбудови і розквіту Болгарії за нової доби.

Тим часом серед представників діаспори в Україні вже розпочався збір коштів на поїздку для малозабезпечених членів громади, перш за все пенсіонерів, які здебільшого просто не мають грошей на квиток до Болгарії. Але цього разу побувати на історичній батьківщині їм, мабуть, все ж таки вдасться.

Димитрій БАБИЧ
Газета: 
Рубрика: