Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

5 подiй тижня, що минає

20 жовтня, 2017 - 11:49

18 жовтня 2017 року. Брюссель. Люди вшановують пам’ять мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції, яка загинула внаслідок вибуху автомобіля. DW пише, що Галіція була співавтором «панамського досьє» та звинувачувала в корупції родину президента. Прем’єр-міністр Мальти Джозеф Мускат, якого журналістка також звинувачувала в правопорушеннях, сказав, що вважає її смерть  «політичним убивством», і звернувся до адміністрації США і ФБР із проханням про допомогу  в розслідуванні. Напис на фото: «Справедливість для Дафни».

16 жовтня 2017 року. Лондон. Герцогиня Кембриджська Кейт Міддлтон, принц Вільям і принц Гаррі відвідали благодійний форум на станції Паддінгтон і поспілкувалися з дітьми, якими опікуються благодійні організації. Члени королівської родини також зустрілися з героями фільму «Пригоди Паддінгтона 2».

16 жовтня 2017 року. Відень. Лідер Австрійської консервативної народної партії Себастьян Курц, який здобув перемогу на парламентських виборах, заявив, що Австрія  відіграватиме «активну роль» у ЄС. 31-річний Курц стане наступним канцлером Австрії та наймолодшим головою уряду у світі. Напис на фото: «Зараз. Або ніколи!».

18 жовтня 2017 року. Пекін. Під час відкриття XIX з’їзду Комуністичної партії Китаю глава держави Сі Цзіньпін пообіцяв створити «сучасну соціалістичну країну» для «нової ери». Він відзначив зростаючий вплив Китаю на світовій арені, а також закликав знищити корупцію, боротися з безробіттям, проблемами освіти, охорони здоров’я та розшаруванням суспільства.

18 жовтня 2017 року. Нью-Йорк. Американський актор і продюсер Том Генкс презентував свою першу книжку «Uncommon type» ( у перекладі — «Незвичайний тип»), яка є збірником із 17 розповідей. У кожній із історій так чи інакше згадуються друкарські машинки, які актор полюбляє колекціонувати. Генкс працював над книжкою протягом двох років.

Наталія ПУШКАРУК, «День». Фото Рейтер
Газета: 
Рубрика: