Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Борис Джонсон приєднався до рейду проти наркоторговців

Та оголосив про нову стратегію британського уряду щодо боротьби з гангстерами та наркозлочинністю
10 грудня, 2021 - 10:18
ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ БОРИС ДЖОНСОН СПОСТЕРІГАЄ РАНО-ВРАНЦІ ЗА РЕЙДОМ ПОЛІЦІЇ МЕРСІСАЙДУ В ЛІВЕРПУЛІ В МЕЖАХ ОПЕРАЦІЇ З МЕТОЮ БОРОТЬБИ З НАРКОТОРГІВЛЕЮ, 6 ГРУДНЯ 2021 РОКУ / ФОТО РЕЙТЕР

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон днями відвідав Ліверпуль, де приєднався до офіцерів під час серії ранніх рейдів, спрямованих проти наркоторговців. Водночас від оголосив під час візиту про нову 10-річну стратегію британського уряду, спрямовану на боротьбу зі злочинністю, пов’язаною з наркогрупами, і наркоманами, які фінансують свої звички, пише www.liverpoolecho.co.uk.

Стратегія передбачає інвестиції в розмірі 300 мільйонів фунтів стерлінгів на національному рівні для боротьби з торгівлею наркотиками County Lines, а також передбачає більш незвичайні заходи, такі як позбавлення паспортів або водійських прав, інформує видання.

Пан Джонсон розмовляв з журналістами після того, як приєднався до поліції Мерсісайду під час рейдів на лінії графства в Кіркдейлі та Енфілді. Відповідаючи на запитання медіа, він зазначив: «Я з гордістю можу сказати, що жінок стало більше; більше темношкірих офіцерів і етнічних меншин, ніж будь-коли раніше. Ми хочемо, щоб по всій країні були поліцейські сили, які дійсно відображають країну, якій вона служить». Очільник британського уряду також сказав, що уряд інвестує в систему кримінального правосуддя та тюремну систему, щоб підтримати поліцію — обидві сфери зазнали різких скорочень протягом років політики жорсткої економії. Він сказав: «Немає сенсу робити арешти, якщо ми не можемо провести їх через систему кримінального правосуддя. Тож ми вкладаємо більше грошей у судове переслідування, ми вкладаємо більше грошей у будівництво нових місць для в’язниць — я думаю, 3,8 мільярда фунтів стерлінгів на більше місць для в’язниць — це сумно говорити, але в’язниця є частиною боротьби зі злочинністю. Зрештою, ви повинні мати цю остаточну санкцію та засіб стримування...Але в Мерсісайді ви повинні підтримувати поліцію і підтримувати її в деяких із важких речей, які вони роблять».

Газета: 
Рубрика: