Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

JE SUIS BUTCHA: донька Президента Лівану пом’янула невинно вбитих українців

11 квітня, 2022 - 17:33

8 квітня Посольство України в Лівані разом з українськими громадськими організаціями провело поминальну акцію «Je suis Butcha» (Я - Буча) в пам'ять невинно вбитих дітей, жінок, людей похилого віку з Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Бородянки, Маріуполя, Краматорська.

Акція одночасно пройшла у трьох регіонах країни: на півдні у місті Тир; у центрі Лівану в Українському парку, що знаходиться біля Посольства України в Лівані, та на півночі — у місті Біблос біля Українського скверу.


 Поминальна акція у місті Тир. Джерело: Посольство України в Лівані


Поминальна акція у місті Біблос. Джерело: Посольство України в Лівані

 

Поминальна акція в Українському парку в Баабді. Джерело: Посольство України в Лівані

Вшанувати пам'ять загиблих українців прийшли представники дипломатичного корпусу, депутати ліванського парламенту, ліванці, українці, які проживають в Лівані, усі небайдужі люди. Вони принесли квіти, свічки, дитячі іграшки.

На церемонії вшанування пам’яті жертв російської агресії в Українському парку виступили Посол України в Лівані Ігор Осташ та почесна гостя - донька Президента Лівану Клодін Аун.


Донька Президента Лівану на поминальній акції. Джерело: Посольство України в Лівані

У своїй промові Клодін Аун висловила солідарність з Україною і наголосила, що ліванці добре знають, що таке війна і якою великою є її ціна: "Where there is war, there is death and tragedies. Where there is war, life is senselessly defeated and so is our humanity. We have been through wars and we know what is the price to pay. One woman, one child, one innocent soul killed in a war is one too many. War is not a solution to anything, it is a problem to everything. Sitting at a table and seeking peace where peace is possible, that is the highest degree of bravery. Peace takes courage. A war only requires bullets."


Сторінка Клодін Аун в Instagram. Фото з поминальної акції «Я – Буча»

Клодін Аун у Лівані є Президенткою національної комісії ліванських жінок (National Commission for Lebanese Women).

Варто згадати, що у серпні минулого року дочка Президенту Лівану відвідала Україну в честь 30-річчя незалежності та взяла участь в Саміті перших леді та джентльменів, ініціативі Першої Леді України Олени Зеленської.


Саміт перших леді та джентльменів у Києві. Донька Президента Лівану – скраю праворуч. Джерело: Офіс Президента України

Андріана БІЛА
Рубрика: