Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Нові карантинні обмеження в Бельгії

Вла­да пе­ре­ко­нує: «У нас є ключ до то­го, щоб ді­яти спіль­но і бо­ро­ти­ся з ві­ру­сом»
27 жовтня, 2020 - 12:01
БЕЛЬГІЙСЬКІ МЕДИЧНІ ПРАЦІВНИКИ, МЕДСЕСТРИ ТА ЛІКАРІ ВИПУСКАЮТЬ ПОВІТРЯНІ КУЛІ НАПРИКІНЦІ ФЛЕШМОБУ НА ЗНАК ПРОТЕСТУ ПРОТИ ДІЙ БЕЛЬГІЙСЬКОЇ ВЛАДИ З ПОДОЛАННЯ КОРОНАВІРУСНОЇ КРИЗИ У КЛІНІЦІ CHIREC ST ANNE-ST REMI У БРЮССЕЛІ / ФОТО РЕЙТЕР

Голова уряду Бельгії Александр де Кроо заявив, що в країні до 19 листопада діятимуть нові карантинні обмеження. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico. Згідно з новими правилами, які вже набули чинності, змагання з професійних видів спорту проходитимуть на порожніх майданчиках, а аматорські спортивні змагання заборонені для учасників віком старше 18 років.

В університетах 20 відсотків студентів матимуть змогу відвідувати навчальні заклади, тоді як решта навчатимуться дистанційно. Заклади культури, такі як театри, концертні зали та кінотеатри, не зможуть приймати понад 200 глядачів одночасно. Торговельні заклади залишатимуться відкритими. Але магазини мають зачинятися о 8 вечора, а придбання слід робити поодинці.

З понеділка нетермінові медичні операції перенесуть на місяць, щоб звільнити ліжка в лікарнях. Продовжуватимуться лише термінові операції та рятувальні процедури.

Запроваджується заборона на зібрання більше 4 осіб. Крім того, запроваджуються нові обмеження щодо весіль і похоронів. Також буде розширено термін дії комендантської години — з 22.00 до 6.00 (раніше з 00.00 до 5.00).  Ці обмеження буде переглянуто 6 листопада.

«У нас галопуючі показники зараження, і ставкою в цьому є ризик краху лікарняної системи нашої країни», — сказав днями міністр-президент Брюссельського регіону Руді Вервоорт, передає www.eurointegration.com.ua. Водночас він визнав нерозуміння й обурення громадян через обмеження. «У нас є ключ до того, щоб діяти спільно і боротися з вірусом. Ми не виберемося, якщо те, що ми збираємося сьогодні запровадити, не отримає широкої підтримки населення», — сказав міністр-президент Брюссельського регіону.

Газета: 
Рубрика: