Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Вогнеборці «роблять неймовірне, працюючи на передовій»

У Каліфорнії палають найбільші за останні роки природні пожежі
25 серпня, 2020 - 19:56
ФОТО REUTERS

Губернатор Каліфорнії (штат США) Гевін Ньюсом назвав історичним сезон природних пожеж 2020 року, за тиждень осередки загорянь охопили в штаті територію понад 4,8 тис. кв. км, повідомляє у вівторок інтернет-видання Huffington Post, передає Інтерфакс-Україна.

Ньюсом повідомив, що загалом у штаті цього року понад 5,6 тис. кв. км угідь постраждали від пожеж, тоді як минулого року осередки загоряння охопили понад 226 кв. км, а за останні п’ять років середня площа постраждалих від пожеж земель становила приблизно 1,8 тис. кв. км на рік.

За даними влади штату, пожежі забрали життя вже семи осіб. Полум’ям зруйновано орієнтовно 1,2 тис. домогосподарств.

Як повідомляє пожежна служба Каліфорнії, понад 170 тис. жителів штату були змушені залишити свої будинки. Влада штату надала притулок 2,2 тис. каліфорнійцям. Майже 1,5 тис. розмістили в готелях, інших — в житлі готельного типу.

При цьому губернатор відзначив «безумовний» прогрес у ліквідації осередків займання і похвалив «пожежних, які роблять неймовірне, працюючи на передовій». Наразі з 600 осередками загоряння борються приблизно 14 тис. співробітників пожежної служби.

У неділю для боротьби з десятками лісових пожеж до Каліфорнії прибули пожежні розрахунки з усього Заходу США, військові літаки і війська національної гвардії.

За словами Ньюсома, нині влада штату намагається вирішити, у який спосіб безпечно розмістити постраждалих від пожеж жителів у розпал пандемії коронавірусу COVID-19. Він наполегливо рекомендував носити захисні маски, оскільки вони захищають не тільки від зараження коронавірусом, а й від забрудненого повітря.

Нагадаємо, 2017 року пожежі, що спалахнули в каліфорнійському окрузі Сонома, забрали життя 44 людей, а в 2018 році більше ніж 80 людей загинули внаслідок пожеж у місті Парадайз округу Б’ютт.

Газета: 
Рубрика: