Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Я можу реалізувати політику, яку задумала»

Губернатору Токіо Юріко Коїке пророкують, що вона стане першою жінкою-прем’єром у Японії
8 серпня, 2017 - 11:19
ФОТО РЕЙТЕР

«Упродовж 24 років була в національній політиці й розчарувалась у ній, тому зараз займаюсь більш швидкою і ефективною політикою в столичному уряді», — сказала в інтерв’ю Reuters 65-річна Юріко Коїке, коли її запитали, чи буде вона розглядати питання про повернення до парламенту після роботи в Токіо, економіка якого більша, ніж у багатьох країнах, і з населенням, що сягає 13 млн людей. 

«Перебування на посаді губернатора повністю відрізняється від діяльності члена парламенту, тому я можу реалізовувати різну політику, яку задумала, — сказала Коїке. Зокрема, вона заявила, що планує ввести заборону на куріння в столиці Японії перед Олімпійськими іграми 2020 року. The Economic Times відзначає, що на тлі провалу головної опозиційної Демократичної партії, яка з 2009-го до 2012 року перебувала при владі, серед японських депутатів спостерігається рух у напрямку створення політичної партія «Японія понад  усе». «Я вважаю, що вони діють, виходячи з необхідності. Є чимало депутатів, які вважають, що політика правлячої Ліберально-демократичної партії була недостатньою», — сказала Коїке.

Нагадаємо, в серпні 2016 року Коїке було обрано губернатором Токіо. Причому вона балотувалась на цю посаду всупереч рішенню ЛДП, до цього вона обіймала посаду міністра екології та міністра оборони.

Газета: 
Рубрика: