Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ДАІ себе в образу не дасть?

1 серпня, 1997 - 00:00

З 1 серпня повинно було вступити в силу нове положення, що регламентує діяльність підрозділів державтоінспекції. Проте цього не сталося й невідомо чи станеться в майбутньому.

Причина найпрозаїчніша: за словами В. Корнеюка, завідуючого відділом пропаганди й агітації головного управління ДАІ, положення досі не підписане міністром внутрішніх справ. Хоча ще декілька тижнів тому перші чини міністерства "били себе в груди", обіцяючи в призначений термін виконати намічене. Перший грім грянув на виїзній колегії МВС - там присутні регіональні керівники затупали ногами, вимагаючи попереднього знайомства з документом. Мовляв, "практики ми чи хто..." І з тих пір і досі знайомляться.

Однак деякі експерти в такому затягуванні вбачають зовсім іншу причину. На їхню думку, майже чи не всі працівники ДАІ категорично налаштовані проти нового документа, відповідно й до нововведень. У цьому переконався й кореспондент "Дня", зробивши невеличке опитування даішників. Більше того, деякі з них заявили, що підуть з лав звитяжних служителів порядку в разі прийняття згаданого документа. Оскільки значно будуть урізані їхні права. А просто стояти і спостерігати за порушеннями правил дорожнього руху - "нижче їхньої гідності".

Конкретніше про нововведення (окрім того, що в кожного працівника ДАІ будуть бирочки із вказаними прізвищем, посадою, телефоном, які видаватимуться тільки в години чергування і т. і.) у Главку ДАІ говорити навідріз відмовились. Мовляв, "документ ще в стані опрацювання". У цьому зв`язку дивує й те, що чомусь до процесу обговорення не допустили численну орду автолюбителів. Тож, якби із завчасно розрекламованих нововведень у кінцевому підсумку не вийшов пшик.

Микола БАБИЧ, "День"
Газета: 
Рубрика: