Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

День юнната в Києві

29 і 31 серпня ворота зоопарку широко відчинені для всіх, хто любить тварин
29 серпня, 2009 - 00:00
ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА

Догляд за тваринами — це справжнє мистецтво, яке через гуртки юннатів передається з покоління в покоління. В гуртку юннатів, який діє у зоопарку, підлітки мають можливість отримати практичні знання про поводження з дикими тваринами, яких вони не отримають у жодному навчальному закладі.

Під час свята відбудеться виставка тварин, якими в Київському зоопарку опікуються юні зоологи, та виготовлених юннатами штучних гніздівель і годівниць для птахів. А співробітники орнітологічного центру зоопарку проведуть майстер-клас із виготовлення шпаківні. Діти під час відкритого уроку дізнаються багато цікавих фактів з життя добре відомих тварин, матимуть можливість поспілкуватися з викладачами гуртку та докладніше ознайомляться з напрямками роботи гуртку юннатів зоопарку та розкладом занять.

— Значення юннатів у справі розвитку зоопарків переоцінити важко. Візьмімо хоча би той факт, що в СРСР (утім, як і в Україні нині) не було ВНЗ, які б готували фахівців з утримання диких тварин у штучно створеному середовищі існування. Важкі часи економічної та політичної кризи в країнах пострадянського простору на початку 90-х років призвели до розвалу руху юннатів. Це викликало гостру нестачу кваліфікованих фахівців, яку ми відчуваємо досі, — зазначила генеральний директор Київського зоопарку Світлана Берзіна.

Днями відбулося святкування дня народження тигренят Малиша та Рени. Вони народилися рік тому від пари амурських тигрів, яких забрали у зоопарк 2007 року від приватного власника, що утримував тварин у поганих умовах. Фахівці відділу хижих тварин з приводу дня народження тигренят частували їх «котячими ласощами». Також великим кішкам приготували нові іграшки, забави тигренят з якими під час проведення свята доставили багато радості як самим тваринам, так і відвідувачам зоопарку.

І ще одна гарна новина: 31 серпня, в останній день літа, зоопарк працюватиме, хоча зазвичай у понеділок тут вихідний. Відкриються ворота зоопарку у відповідь на численні прохання киян і гостей нашої столиці, які зможуть перед початком навчального року прийти з дітьми до зоопарку, а тому адміністрація зоологічного парку надала можливість всім охочим провести останній день літа у спілкуванні з дикою природою (зоопарк працюватиме з 9.00 до 20.00).

Аліса АНТОНЕНКО
Газета: 
Рубрика: