Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Депутати парламенту вимагають відновити вихід «Сільських вістей»

18 жовтня, 2000 - 00:00

Депутат І.Бокий «категорично» зажадав негайного скасування заборони «Сільських вістей» і забезпечення виходу подальшого номера газети в четвер, 19 жовтня.

Він заявив, що колектив газети вимагає від Президента негайної зустрічі з усіма членами редколегії «Сільських вістей» з участю народних депутатів. І.Бокий також зажадав надрукувати його виступ у «Голосі України» і передати його сьогодні по Першому каналу телебачення та радіо. Якщо ці вимоги не буде виконано, заявив депутат, то журналісти «Сільських вістей» почнуть безстрокове сухе голодування.

Як повідомлялося раніше, податкова адміністрація наклала на «Сільські вісті» штрафні санкції на загальну суму 1,7 млн. грн. за те, що вона не заплатила податок на прибуток з вартості майна, яке редакція газети одержала 8 років тому, виходячи зі складу видавництва «Преса України». Київський міський арбітражний суд відхилив позов газети «Сільські вісті» про скасування штрафних санкцій Державної податкової адміністрації. Із 29 вересня випуск «СВ» зупинено.

Нагадаємо також, що в березні цього року перевірка податкової адміністрації виявила фінансові порушення в редакції «Сільських вістей». Вони полягали в тому, що редакція за свій рахунок купувала квартири і дарувала їх своїм співробітникам. Податківці вважають, що із цих операцій має бути сплачено держмито, однак юристи редакції твердять, що під час цього дарування користувалися іншою статтею закону, згідно з якою з дарованого майна держмито не стягується. Справу в Абітражному суді редакція програла, з її рахунка було знято разом зі штрафними санкціями понад мільйон гривень.

Анатолій ЛЕМИШ, «День»
Газета: 
Рубрика: