Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Дієве слово

24 квітня, 2004 - 00:00

У рідному місті, яке знаєш як свої п’ять пальців, частіше ми бачимо щось негативне, бо критикувати вміємо. Тому завдання журналістського конкурсу «Дієслово», оголошеного серед молодих журналісток Херсону — відшукати в місті позитив, — дівчатам здалося нелегким. Тема конкурсу звучала як «Херсонський феномен», і це ще більше ускладнило роботу журналісток: бо ж потрібно було відшукати не просто позитив, а щось надзвичайне. Херсонський міськвиконком та Центр молодіжних ініціатив «Тотем», які виступили організаторами конкурсу, пояснили цю тему так: «херсонський феномен» — це те, що робить місто унікальним і вирізняє його поміж інших. А це може бути і людина, і місце, і легенда, власне все, що спаде на думку.

На конкурс надійшло понад 40 журналістських матеріалів. Серед них були й дебюти, що не завадило їх авторкам стати дипломантками. На нагородженні у Херсонському медіа-клубі виявили переможниць: Анна Кросенко зі своїм матеріалом про художника Валерія Попова, який уже багато років малює афіші для центрального кінотеатру «Україна», та Жанна Возбранна з матеріалом про всі херсонські пам’ятники, з якими у авторки пов’язані особисті переживання.

Організатори сподіваються зробити цей конкурс щорічним. І наступного року гендерно його збалансувати: запросити до участі не лише дівчат, а й хлопців.

Оксана МАНЬКОВСЬКА, Херсон
Газета: 
Рубрика: