Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Динамо» розпочинає сезон з перемоги

18 липня, 2006 - 00:00
«ДИНАМО» ВДРУГЕ, ЗА ТРИРІЧНУ ІСТОРІЮ ІСНУВАННЯ СУПЕРКУБКА УКРАЇНИ, СТАЛО ЙОГО ВОЛОДАРЕМ / ФОТО УНIАН

У неділю в Одесі відбувся матч за Суперкубок України, в якому зустрічалися чемпіон країни — «Шахтар» і володар Кубка України — «Динамо». Перемогу в матчі з рахунком 2:0 святкували кияни.

Незважаючи на серйозні кадрові втрати (з різних причин не змогли вийти на поле Ващук, Федора, Несмачний, Гусєв, Клебер), кияни зуміли перемогти цілком заслужено. У першому таймі удар iз-за меж штрафного майданчика у виконанні Марковича поставив у безвихідну ситуацію голкіпера «Шахтаря» Лаштувку, а під завісу матчу Мільовський успішно завершив ефектну атаку центром — 2:0, перемога «Динамо».

Проте на святкування перемоги у динамівців особливо часу не буде, оскільки вже наступної неділі стартує черговий, 16-й чемпіонат України серед команд вищої ліги. Команда Анатолія Дем’яненка в дебютному матчі національної першості зіграє у Києві, де на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського прийме одеський «Чорноморець», повідомляє korespondent.net.

На післяматчевій прес-конференції в Одесі Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря», сказав: «Ми програли, а виграла команда київського «Динамо». Вони заслужили цю перемогу. Більше бажання було в цієї команди, і вони були більш дисципліновані, ніж ми в сьогоднішній грі. Я думаю, що до першого голу, який був дуже курйозний, ми мали певну перевагу. Після забитого голу гра стала більш рівною.

Якщо б ми забили в першому таймі, то все могло би бути по-іншому. Не вийшло забити в першій 45-хвилинці, і ми ставали все більше нервовими, і це приводило до великої кількості помилок. Кияни дуже добре закривали всі зони і дуже гарно діяли на контратаках. Я думаю, гра закінчилася у той момент, коли Фернандіньо влучив у штангу. Ми в цій грі могли програти і з більшим рахунком. Я вітаю київське «Динамо» з перемогою...»

У свою чергу головний тренер «Динамо» Анатолій Дем’яненко відзначив: «Хтось краще грав, хтось гірше, але глядачам повинно було сподобатися. Я вважаю, що окрім результату ми повинні грати для людей, щоб вони отримували задоволення». На запитання, чи готове вже «Динамо» до матчів кваліфікації Ліги чемпіонів, відповів: «Думаю, що команда готова, і це вони показали сьогодні. Гравці готові і фізично, і психологічно. Ми повинні показати те, що ми вміємо», повідомляє champion.com.

Газета: 
Рубрика: