Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Форма для перемог

17 липня, 2008 - 00:00
У РОЛІ МОДЕЛЕЙ НА ЦІЙ ПРЕЗЕНТАЦІЇ ВИСТУПИЛИ ОЛІМПІЙСЬКИЙ ЧЕМПІОН ЗІ ШТОВХАННЯ ЯДРА ЮРІЙ БІЛОНОГ ТА БАГАТОРАЗОВА ЧЕМПІОНКА УКРАЇНИ ТА ЄВРОПИ З МЕТАННЯ ДИСКА КАТЕРИНА КАРСАК / ОЛІМПІЙЦЯМ НА ІМПРОВІЗОВАНОМУ ПОДІУМІ ДОПОМАГАЛИ ПРОФЕСІЙНІ МОДЕЛІ

«Я радий від того, що в Пекіні наші атлети виглядатимуть не лише красиво, а й почуватимуться комфортно!» — такими словами вчора у прес-центрі Палацу «Україна» голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав українських олімпійців з презентацією їхньої нової форми. Презентація була проведена НОКом за підтримки компанії «Делта Спорт», яка є офіційним представником Nike в Україні.

«На сьогодні спорт вийшов за рамки суто спортивних змагань. У наш час іноді вирішальну роль відіграє саме якість спортивного обладнання, інвентарю або форми!» — говорить Сергій Бубка.

Розробники ескізів та дизайну радилися зі спортсменами, адже зрозуміло, що вони, як ніхто інший, знають, якою саме повинна бути форма. При пошитті використовувались найновітніші технології та незвичайний дизайн. Конкретніше — використовувалась технологія спеціального крою, коли бокові шви було зсунуто на спину, що покращує терморегуляцію тіла. Одяг зроблено з високоякісного матеріалу.

Зі слів генерального директора компанії «Делта Спорт» Олега Ємшанова, демонстрована спортивна форма — це революційно нові технології, які розроблені для максимальної зручності кожного атлета.

При виготовленні взуття також була використана пружинисто-еластична піна, що розподіляє силу тиску по значно більшій площі.

«Олімпійці — це спортивне обличчя України, тому вони повинні мати все найкраще, в тому числі й форму, й інвентар, не відволікаючись на організаційні моменти. Спортсмени мають зосередитись лише на вдосконаленні своєї фізичної форми, на досягненні успіхів. Тому залишається побажати їм проявити свій характер і волю до перемоги», — підкреслив міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Олімпійська форма передбачена не лише для урочистих церемоній нагороджень, але й для тренувань і змагань. Тож кожен спортсмен національної Олімпійської збірної України мають змогу отримати комплект одягу. Представникам деяких видів спорту буде надано спеціалізовану змагальну екіпіровку.

Ольга ЮДІНА, Літня школа журналістики, фото Костянтина ГРИШИНА, «День»
Газета: 
Рубрика: