Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Георгий КРЮЧКОВ: «Мене не лякає виключення з партiї»

2 жовтня, 2002 - 00:00

Чим були викликані чутки про приєднання одного з найбільш послідовних членів Компартії Георгія Крючкова до створеної в парламенті більшості на базі дев’яти провладних фракцій, поширені у ряді вітчизняних Інтернет-видань? Що сталося з лідером Компартії, який уклав союз iз силами з протилежною ідеологією? Чи можна говорити про кризу в КПУ? Чим нам загрожує ситуація з «іракгейтом»? На ці та інші запитання в редакції «Дня» учора відповідав голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, член фракції комуністів Георгій Крючков.

Розповідаючи про своє нібито приєднання до більшості, Георгій Корнійович був небагатослівним, — «цього не може бути, бо цього не може бути ніколи», сказав він, додавши, що його ображає, що ті люди, які його добре знають, могли в це повірити. Водночас народний депутат не став заперечувати, що не в усьому згодний з позицією керівництва партії і не виключає тому радикальних кроків зі свого боку — «виходу з фракції, складання повноважень голови комітету і народного депутата». Але не вступу до більшості.

Конкретизуючи, що саме у сьогоднішніх позиціях КПУ здається йому неприпустимим, Г. Крючков виділив кілька моментів. По-перше, він назвав неприродним «з’єднання людей, які сповідують комуністичну ідеологію, з тими, хто вимагає заборони Компартії та заборони комуністичної ідеї». По-друге, на думку народного депутата, «саме Компартія мала очолити протестові акції». По-третє, вважає Крючков, лідерам опозиційних сил слід розуміти, що, виступаючи проти влади, вони є лише «бульдозерами» для розчищання шляху до цієї ж влади четвертої сили. І по-четверте, він просто внаслідок своєї людської природи «не сприймає всього того, що межує з хуліганством, з порушенням закону».

Інтерв’ю з Георгієм Крючковим читайте у найближчих номерах «Дня».

Наталія ТРОФІМОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: