Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Гірке «срібло»

27 вересня, 2000 - 00:00

Безумовно, нагорода будь-якої вартості на Олімпіаді сприймається з радістю. Але «срібло», завойоване українським борцем (класичний, або греко- римський стиль) Давидом Солдадзе в категорії до 97 кг, має присмак гіркоти. Судді на турнірі з греко-римської боротьби «тягнуть» буквально всіх, крім представників колишнього СРСР. Перемігши в півфіналі грецького борця Константіноса Таноса, Давид у фіналі гідно протистояв шведу Мікаелю Люмбергу. «Перемога» (Мікаель одержував очки після прийомів, проведених... Давидом) шведу дісталася тільки після овертайму, що закінчився з рахунком — 2:1.

Українська збірна подала протест, але, як і слід було чекати, він задоволений не був. Трохи раніше, в поєдинках за «бронзу» ще двоє українських борців поступилися своїм опонентам. Але якщо Давид Манукян у рівному поєдинку програв гідно (2:4) фінові Марко Юлі-Ханнукселi, то Андрій Калашников поступився корейцеві Канг Йонг Гюну беззаперечно — 0:7. Проте сьогодні будуть відомі медалісти ще в чотирьох категоріях у греко-римській боротьбі. У категорії до 85 кг продовжує боротьбу В’ячеслав Олейник, до 130 кг — брат Давида, Георгій Солдадзе.

Повністю провальним став виступ у Сіднеї наших важкоатлетів — жодної медалі. Ось і в суперважкiй категорії Геннадій Красильников і Артем Удачин зайняли відповідно 10 і 12-е місця. Геннадій (результат 420 кг) поступився чемпіону, іранцеві Хусейну Резазеху, 52,5 кг! Останній встановив і світовий рекорд.

Сергій МАХУН, «День»
Газета: 
Рубрика: