Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Гра державною власністю «в чотири руки»

1 жовтня, 1998 - 00:00

Слідом за висловлюванням Валерія Пустовойтенка про те, що економічні реформи стримуються через недостатню ефективність управління держпідприємствами та корпоративними правами, в.о. голови Фонду держмайна Олександр Бондар заявив про готовність передати держпакети акцій підприємств (а фонд сьогодні є куратором аж 2000 таких) під керівництво Національного агентства з управління державними корпоративними правами. І навіть запропонував визначити конкретну дату цієї доленосної події.

У свою чергу, голова Нацагентства Олег Таранов визнав, що поки ще «уточнюється реєстр державних корпоративних прав», але вже розпочато «процес передачі прав під керівництво місцевих і центральних органів виконавчої влади». Тобто управлінців стане багато, й Кабмін зможе «покерувати» не лише Фондом держмайна та Нацагентством. Що ж до Кабміну, то йому, мабуть (і про це говорив міністр АПК Борис Супіханов), не завадило б чітко розмежувати повноваження ФДМ та Нацагентства, і зрештою пояснити, чим же вони тепер відрізняються. Поки цього не трапилося, у ФДМ існує стара версія — через щойно створену організацію значно «легше» керувати держпакетами і впливати на підприємства з держчастиною. Та лишається питання: а що ж буде робити фонд?

P.S. Питання про роль корпоративних прав розглядалося на засіданні майже три години. У результаті, згідно з урядовою традицією, створена робоча група на чолі з першим віце-прем'єром Анатолієм Голубченком.

№187 01.10.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Яна МОЙСЕЄНКОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: