Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Хлопчик рок-н-ролл» штурмує Бухарест

Український учасник уперше поїде на дитяче «Євробачення»
26 вересня, 2006 - 00:00
НАЗАР СЛЮСАРЧУК / ФОТО PHL

«Сядь, кажуть тобі! Сядь і не нервуй!» — безрезультатно намагалися заспокоїти один одного і своїх дітей батьки фіналістів національного відбірного туру. У гримувальних спішно закінчувалися останні приготування; схвильовані учасники конкурсу впівголосу розспівувалися. До початку прямого ефіру залишалися лічені хвилини… Разом зі значною групою підтримки зовсім юних, але вже справжніх артистів «День» побував за лаштунками гала-концерту, що відбувся минулої суботи.

Не дивлячись на те, що «Євробачення» дитяче, організатори, та й самі учасники, вік яких, до речі, не перевищує чотирнадцяти років, до конкурсу поставилися не по-дитячому серйозно. Десять найталановитіших хлопців та дівчат, відібраних компетентним журі з різних куточків України, в спеціальному «зоряному таборі» трохи більше тижня старанно займалися вокалом, акторською майстерністю та хореографією. Юні актори, більшість із яких не просто виконавці, але й автори своїх пісень, в кращих традиціях «Євробачення» приготували справжнє шоу: із запаморочливими костюмами та неймовірними танцювальними номерами. Чого-чого, а видовищності вітчизняного відбірного туру без перебільшення можна лише позаздрити!

Принаймні, очікування тих, хто цього вечора прийшов до студії Першого національного телеканалу, і тих, хто спостерігав за «пісенним конкурсом» біля екранів своїх телевізорів, без сумніву, виправдалися. «Атмосфера тут навдивовижу дружня, — ділиться враженнями школярка Катя, — Я велика шанувальниця «дорослого Євробачення», але «дитяче» мені сподобалося навіть трошечки більше! Діти всі дуже талановиті!» Маленькі актори дійсно виявилися не менш професійними, ніж їхні дорослі «колеги по цеху»: Тетяна Недєльська, дует «Алібі», група «Екс-президенти» і ровесниця хлоп’ят та дівчат — Ассоль, які також виступали на концерті.

«Молодець! — натхненно зустрічає виступ своєї дочки схвильована матуся. — Молодець! Супер! Все, йду палити!» За напругою пристрастей енергетика в залі для глядачів нічим не поступається сценічній. Батьки, друзі і просто сторонні глядачі настільки переживають, що раз у раз готові розплакатися... Але найголовніше — підрахунок голосів — ще попереду. До речі, визначали переможця найбільш об’єктивним способом: за учасника, який найбільше сподобався, голосували телеглядачі.

Незважаючи на досить жорстку конкуренцію, всі учасники конкурсу трималися на диво згуртовано. Щиро підтримували один одного, вітали батьків і були настільки безкорисливо щасливі, як, мабуть, і можуть лише діти...

«У нас немає конкуренції, — говорить одна з фіналісток Вікторія Петрик. — Всі хлоп’ята та дівчата мені вже друзі. Я люблю з ними товаришувати і всім їм бажаю успіху. Мені б, звичайно, дуже хотілося репрезентувати Україну на «Євробаченні», але головне, щоб саме наша Україна була найкращою. Не якась інша країна, а наша!»

Примітно, що серед десяти учасників, які вийшли до фіналу, був усього лише один хлопчик — енергійний і просто фантастично привабливий Назар Слюсарчук. На конкурсі він представив пісню «Хлопчик рок-н-рол», яку написав сам, причому вперше. Йому лише чотирнадцять років, він живе і вчиться в Тернопільській області, а в майбутньому бачить себе не більше і не менше — естрадним актором. Проте перший значний крок до реалізації своєї мрії Назар уже зробив. Саме він має вперше презентувати Україну на міжнародному дитячому конкурсі «Євробачення» в румунському Бухаресті! Веселий, життєрадісний хлопчик справив на глядачів найбільш яскраве враження і з результатом у більш ніж п’ять тисяч голосів переміг упевнено!

Всі фіналісти конкурсу отримали призи та пам’ятні подарунки від спонсорів. А ось для Назара та його мами Тетяни все лише починається. На черзі — Бухарест! Адже, як справедливо зазначив Віталій Докаленко, президент Першого національного каналу: «Програма мінімум для Назара в Румунії — перемога!»

Олена МОРОЗОВА
Газета: 
Рубрика: