Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Клуб дав шанс Реброву»

Після поразки столичного «Динамо» донецькому «Шахтарю» Ігор Суркіс звільнив Олега Блохіна з посади головного тренера
18 квітня, 2014 - 11:51
ФОТО ОЛЕКСІЯ ІВАНОВА

На прес-конференції після завершення матчу Олег Блохін заявив: «Я йду у відставку. Це мені щойно передали. Всі інші питання — до президента клубу». Згідно з рішенням Суркіса, виконуючим обов’язки головного тренера до кінця поточного сезону призначено Сергія Реброва.

Нагадаємо, що 16 квітня у Києві відбувся матч між «Динамо» й «Шахтарем». Столичний клуб програв із рахунком 0:2, фактично втративши можливість продовження боротьби за чемпіонство країни.

Атмосфера на столичному НСК «Олімпійський» під час матчу суттєво відрізнялася від традиційної. Фани вболівали за свою команду та одночасно підтримували клуб суперника. Більше того — тисячі вболівальників прийшли на стадіон не у формі клубу, а збірної України: з прапорами та національною символікою у руках. Перед грою близько 60 тисяч глядачів матчу хором виконали Гімн України, а під час спортивного протистояння постійно співали пісні та вигукували гасла на підтримку єдності України.

«Рішення, яке ухвалило керівництво клубу щодо звільнення Блохіна, було продиктовано розумінням, що нічого хорошого в майбутньому «Динамо» не очікує з таким рівнем гри, — зауважив у коментарі «Дню» футбольний експерт, головний редактор журналу «Футбол» Артем ФРАНКОВ. — Може, це прозвучить грубо, але гірше для топ-клубу країни бути вже не могло. Півтора року Олега Блохіна надовго вкарбуються в пам’яті вболівальників, яким важко буде за цей час пригадати бодай якісь позитивні результати клубу. Навіть перемога «Динамо» в останньому матчі з принциповим суперником не врятувала б Блохіна — рівень сьогоднішньої гри все одно змусив би керівництво клубу влітку повернутися до кадрового питання. У «Динамо» вже використовували варіанти зі своїми тренерами, з російськими... Певно, прийшло розуміння, що необхідно звернутися до західного спеціаліста. Але поки що — клуб дав шанс Реброву».

За словами експерта, не лише в столиці, а й в інших містах країни, зокрема в Дніпропетровську, Донецьку, Львові, футбольні вболівальники активно проявляють свою громадянську позицію, агітуючи за збереження територіальної цілісності країни. «Дуже добре, що українські вболівальники активно виступають за єдність та проявляють свою патріотичність на стадіонах, — продовжує Артем Франков. — Фани нарешті зрозуміли, що в їхньому житті є чимало речей, зокрема цілісність держави, які набагато важливіші за проявлення футбольної симпатії та різноманітних розборок між клубами. Але це емоційна частина, зовнішня. Об’єднувати країну повинні політики. І реальними кроками, а не гаслами».

Вадим ЛУБЧАК, «День»
Газета: 
Рубрика: