Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

29 листопада, 2005 - 00:00

Ахметов — у списку Партії регіонів?

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що він запропонував найбільшому українському бізнесмену Рінату Ахметову вступити в його партію і отримав позитивну відповідь. «Він буде членом партії. Він буде в списках Партії регіонів», — сказав В. Янукович учора на прес-конференції в Києві. Лідер «регіоналів» зазначив, що партія потребує таких людей, як Р. Ахметов. «Я знаю його багато років, на моїх очах він починав створювати свій бізнес, і сьогодні цей бізнес являє собою величезну холдингову компанію. Понад 160 тисяч осіб, які працюють у цій компанії, захищені й мають гідну зарплатню», — сказав лідер В. Янукович. Донецькому бізнесмену Рінату Ахметову належить 90% акцій ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ, Донецьк), його дружині — 10. Коментарів від СКМ із приводу участі Р. Ахметова у виборах поки що не було, повiдомляє Iнтерфакс-Україна. ЗАТ «СКМ» — найбільша керуюча компанія України. Вона володіє й керує активами в металургійній, машинобудівній, енергетичній, вугільній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа- та інших галузях і сферах економіки. Зокрема, є акціонером «Азовсталі», Єнакіївського метзаводу, Харцизького трубного та Авдіївського коксохімічного заводів, коксохімічного заводу «Маркохім», Центрального та Північного гірничо-збагачувальних комбінатів.

«Швидка допомога» для виборців

26 листопада, у день старту офіційної виборчої кампанії, Агентство політичної реклами та Комітет виборців України презентували «Iнформаційно-довідкову службу «Вибори-2006» — для активного та результативного діалогу між усіма суб’єктами виборчих перегонів. Служба розпочне свою роботу з 1 грудня, її метою є інформування громадян про всі аспекти виборчого процесу, попередження про порушення законодавства України та надання консультативної допомоги учасникам виборчого процесу. Зателефонувавши на номер 8-800-502-8-800 (дзвінки на цей номер та юридичні консультації безплатні), кожен громадянин країни зможе отримати будь-яку інформацію щодо виборчих перегонів: останні найактуальніші новини, дати та терміни виборчого процесу, інформацію про політичні партії та блоки, контактну інформацію регіональних представництв суб’єктів виборчого процесу, біографічні дані лідерів партій та блоків, інформацію про акції та масові заходи, про виборчі комісії та офіційних спостерігачів тощо. Технологія роботи служби така. Дзвінки на номер 8- 800-502-8-800 приймає оператор контактного центру. Абонент перед з’єднанням з оператором прослуховує короткий інформаційний аудіоролик. Якщо абонент ставить запитання, яке передбачене сценарієм роботи, оператор сам дає йому відповідь, фіксуючи тип дзвінка в журналі реєстрації дзвінків. У разі необхідності оператор переводить виклик на працівника КВУ, котрий дає кваліфіковану юридичну консультацію. Також передбачено зворотний зв’язок, при якому оператор запитує у абонента його думку з того чи іншого запитання, таким чином проводячи соціологічне дослідження, повідомляє Юлія КАЦУН, «День».

У Донецьку хочуть обирати по-чесному

Про чесні та прозорі вибори 2006 року потурбувалися члени Донецької обласної політичної консультативної ради, які днями підписали з владою регіону декларацію, покликану забезпечити чистоту політичної боротьби в Донбасі. Обговорення документа, названого «першим кроком до об’єднання всіх політичних сил Донецького регіону», проходило досить бурхливо, причому іноді засідання балансувало на межi скандалу між представниками певних політичних сил. Усього ж в урочистому підписанні взяли участь близько 40 представників донецьких обласних організацій політичних партій. Як було вказано в самому документі, головною метою його створення є прагнення численних представників політичних партій на Донеччині не допустити під час проведення агітаційної кампанії «застосування брудних політичних технологій і ведення політичної боротьби в дусі, який суперечить демократичним цінностям». Крім того, учасники засідання виступили за підвищення відповідальності всіх без винятку політичних сил на Донеччині, а також за початок «їхнього конструктивного діалогу на благо жителiв області». Загалом же, підписавши цю декларацію, представники обласних організацій політичних партій домовилися забезпечити проведення прозорих виборів у регіоні, не втручатися в роботу виборчих комісій і протидіяти застосуванню адміністративного ресурсу на виборах-2006. Також у період виборів політики Донеччини збираються всерйоз взятися за підвищення політичної та правової культури учасників виборчих перегонів і робити все можливе, щоб у області, хоч що б було, зберігалася соціальна стабільність, повідомляє Ганна ХРИПУНКОВА, «День».

«Кубок Турчина» — в українок

Українська збірна, як і передбачалося, стала переможницею десятого «Кубка Турчина». Утім, перемога нашим дівчатам далася з великими труднощами. Доля головного призу — великої кришталевої чаші, вирішувалася в останній день змагань у протистоянні України та Румунії в неділю. Обидві збірні доволі легко здолали в перших двох зустрічах команди Польщі та Iспанії, і матч третього туру перетворився на суперфінал. Ніякого стартового спурту та вирішення долі матчу ще у першій половині зустрічі. Гра йшла очко в очко. Лише наприкінці першого тайму господарки турніру, організувавши кілька швидких і результативних атак, забезпечили собі гандикап у чотири м’ячі (16:12). Це стало наслідком упевненої гри в захисті — найслабшої на сьогодні, за словами тренера Ратнера, ланки нашої збірної. Його слова повністю підтвердилися на початку другої половини. Українки не могли налагодити ефективні дії в захисті та як наслідок — уже за десять хвилин їхня перевага зійшла нанівець. 18:19 на користь румунок. Далі розпочався справжній трилер, де вперед виходила то одна, то друга команда. Наприкінці румунки повели два м’ячі, але титанічними зусиллями насамперед Анастасії Бородіної українки спочатку зрівняли рахунок, а згодом і вийшли вперед (26:25). У румунок iще був час на те, щоб урятувати зустріч, але вони навіть втратили м’яч. Ця невдача дуже вплинула на емоційний стан головного тренера румунок Георге Тадічи, який ще довго полемізував із суддями. Леонід Ратнер, навпаки, був усміхнений та задоволений. Юрій ЗЕЛIНСЬКИЙ, «День».

Газета: 
Рубрика: