Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

25 жовтня, 2005 - 00:00

Єхануров зробив парламенту пропозицію

Кабінет Міністрів України направив до Верховної Ради пропозицію знайти консенсус щодо проекту державного бюджету на 2006 рік, заявив прем’єр-міністр Юрій ЄХАНУРОВ . «Учора я підписав і направив до парламенту пропозиції стосовно компромісів у бюджеті», — сказав Ю. Єхануров, виступаючи вчора в Києві на колегії Міністерства промислової політики. Він підкреслив, що держбюджет на майбутній рік має бути збалансованим, зазначивши, що «всі знають, як витратити гроші, й мало хто говорить, де їх узяти». Нагадаємо, що минулого тижня Верховна Рада не підтримала у першому читанні проект держбюджету на 2006 р. і доручила бюджетному комітету спільно з урядом доопрацювати висновки й пропозиції до проекту держбюджету-2006 та винести його на обговорення парламенту 1 листопада.

Тріумф українки

На престижному Міжнародному конкурсі молодих піаністів ім. Антона Рубінштейна, фінал якого відбувся минулими вихідними в Дрездені (Саксонія, Німеччина), перемогла українка Катерина Титова. Цього року в конкурсі взяли участь 60 музикантів із 17 країн, повідомляють «Новини України». Відбір п’ятнадцяти учасників фіналу міжнародного конкурсу проходив у 10 містах світу, зокрема у Нью-Йорку, Мехіко, Лондоні та Санкт-Петербурзі. В результаті змагання журі в складі 25 суддів присудило перемогу нашій співвітчизниці Катерині Титовій. Крім звання лауреата й першого місця, зайнятого на Конкурсі ім. Антона Рубінштейна, молода українська піаністка отримала головний приз — концертний рояль фірми «Bluthner» і грошову премію у розмірі чотири тисячi євро. Друге місце посіла росіянка Олена Мельникова, а третя премія не присуджувалася. На фінальному концерті Катерина Титова блискуче виконала Другий фортепіанний концерт Сергія Рахманінова. Після свого тріумфу в Німеччині наша піаністка може розраховувати на пропозиції іноземних імпресаріо взяти участь у престижних концертах і музичних форумах у різних країнах.

Свято в податковій відкладається

Президент України Віктор Ющенко вчора підписав указ «Про День працівника Державної податкової служби України», відповідно до якого професійне свято співробітники податкової служби відзначатимуть щорічно 2 липня. Про це з посиланням на прес- службу глави держави повідомило агентство Інтерфакс-Україна. Раніше співробітники податкової служби України відзначали своє професійне свято 30 жовтня.

99% упевненості

Партія «Віче», скоріше за все, піде на парламентські вибори 2006 року самостійно, заявляє її лідер Інна Богословська. Учора на прес-конференції в Харкові вона відзначила, що питання про самостійну участь партії у виборах вирішено «на 99%». Проте, за словами І. Богословської, остаточне рішення буде прийнято на партійному з’їзді, що відбудеться 17 грудня. І. Богословська також висловила впевненість у тому, що «Віче» здатне подолати тривідсотковий бар’єр на виборах. «Віче» також збирається брати участь у виборах до місцевих рад практично всіх обласних центрів України та кількох районних центрів, передає Інтерфакс-Україна. «Ми виставляємо команди в 40 містах», — сказала І. Богословська. За словами лідера партії, «Віче» піде на вибори як партія середнього класу й виступатиме проти «ідеї соціалізації» бюджету країни, за «активний державний нейтралітет» і «національний економічний егоїзм». Вона також сказала, що виборчий бюджет партії складе близько $10—15 млн., відзначивши, що «Віче» не збирається вдаватися до допомоги російських політтехнологів.

«Пора» продовжує похід у владу

Учора Президент України Віктор Ющенко призначив головою Державного комітету України у справах національностей і міграції Сергія Рудика. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, С. Рудик, 1970 р. народження, кандидат історичних наук, є головою наглядової ради Фонду регіональних ініціатив, очолює київську міську організацію партії «Пора».

Палити заборонено

Відтепер паління в місцях масових зібрань та у закладах громадського харчування Івано-Франківська заборонене. Рішення про обмеження тютюнопаління підписав голова міста Зіновій Шкутяк. Міськвиконком Івано-Франківська почав працювати над програмою щодо формування здорового способу життя молоді. Нею передбачається проведення освітньо-виховних та роз’яснювальних акцій iз запобігання вживанню тютюну молодими особами. У рамках рішення в Івано-Франківську з’являться «зони, вільні від тютюну». Однією з них стане майже весь центр міста — вільно прогулюватися тут із цигаркою буде заборонено. Щоправда, штрафних санкцій проти порушників поки що не застосовуватимуть. Інша річ — кафе і ресторани. Їхнім відвідувачам дозволять палити лише у спеціальних місцях, які облаштовуватимуть за свій рахунок власники харчових закладів. Якщо відвідувачі не дотримуватимуться порядку, їх каратимуть. Із таким рішення міськвиконкому не погоджуються окремі підприємці. Вони зауважують, що не можуть виконати розпорядження через малу площу своїх закладів. Однак питання стоїть гостро: або майданчик для курців, або «прощавай», кафе, повідомляє Оксана ДАНИЛЮК, Івано-Франківськ.

Тепло для Львова

ДКП «Львівтеплоенерго» підписало з компанією «Газ України» договір про поставки газу на опалювальний сезон 2005/2006 рр. Після погашення боргу перед газовиками розміром 4,1 млн. грн., тепловим комунальним підприємствам були виділені ліміти газу на другу половину жовтня. «Львівтеплоенерго» обслуговує близько 1,5 тис. багатоквартирних будинків у Львові. Раніше договір із ДК «Газ України» підписало друге за розмірами теплопостачальне підприємство Львова «Залізничнетеплоенерго».

Газета: 
Рубрика: