Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

13 серпня, 2005 - 00:00

22 серпня — день пам’яті міліціонерів

За роки незалежності України при виконанні службових обов’язків загинули близько 800 працівників міліції, а понад 5,5 тис. із них отримали поранення. Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на центр зв’язків з громадськістю МВС, у 2005 році загинули 17 і було поранено 90 співробітників органів внутрішніх справ України. За минулий рік сім’ям загиблих співробітників МВС було надано допомогу на загальну суму 967 тис. гривень. Матеріальну й фінансову підтримку цим сім’ям надає Український благодійний фонд «Милосердя». Під опікою Фонду перебуває 550 неповнолітніх дітей із сімей загиблих. Лише в першому півріччі 2005 року Фондом надано матеріальну допомогу сім’ям загиблих на суму понад 2 млн. грн., у тому числі 39 тисяч гривень було виділено на стипендії курсантам і ліцеїстам. У всіх областях України сім’ям, що проживають в сільській місцевості, надають посильну допомогу в забезпеченні паливом, обробці присадибних ділянок, проведенні ремонту житла. Члени сімей, по можливості, забезпечуються одягом і взуттям, а діти шкільного віку перед початком навчального року — шкільним приладдям. Зусиллями обласних державних адміністрацій протягом минулого року 8 сім’ям поліпшили житлові умови, 15 членів сімей загиблих міліціонерів було працевлаштовано. Родичі загиблих співробітників користуються послугами лікувальних установ МВС. Щорічно в літній період для лікування й оздоровлення дітей надаються санаторно-курортні путівки та путівки до дитячих таборів. Окрім цього, діти з сімей загиблих міліціонерів можуть продовжити навчання в установах системи МВС. Для цього в 1999 році при Національній академії внутрішніх справ України було відкрито юридичний ліцей для дітей із сімей співробітників, які загинули при виконанні службових обов’язків. У цьому учбовому закладі вже відбулося 5 випусків. Сьогодні там навчаються 148 дітей.

На Тернопільщині проходять п’яті літні змагання з санного спорту

Учора у Кременці на Тернопільщині розпочалися п’яті міжнародні літні змагання з санного спорту «Кубок Бонни- 2005». У турнірі беруть участь спортсмени з 11 країн: Німеччини, Росії, Румунії, Болгарії, Польщі, Чехії, Словаччини, Словенії, Латвії, Молдови, України, — повідомили «Дню» у Кременецькій ДЮСШ із санного спорту. Днями якраз завершилася підготовка спортивної бази до змагань. Кошти на проведення «Кубка Бонни» виділила держава з бюджету: вартість підготовки і проведення змагань обійшлася у 278 тисяч гривень. За частину цих коштів протяжність Кременецької траси доведено до 1000 м. Крім того, придбано електронну апаратуру для фіксації часу, стартове й фінішне табло. До речі, міжнародні літні змагання з санного спорту на санкороликах «Кубок Бонни» започатковано у Кременці 2001 року. В перших змаганнях брали участь спортсмени трьох країн: Польщі, Росії, України. У другому «Кубку Бонни» взяли участь представники п’ятьох держав. У 2003 році у турнірі саночників виступали спортсмени вже восьми країн, повідомляє Борис МАШЛЯНКА , Тернопіль.

День Незалежності: як відзначати будемо

У День Незалежності вхід до державних київських музеїв буде безкоштовним, передає Інтерфакс-Україна з посиланням на заступника начальника головного управління з питань внутрішньої політики Любов Блінду. У рамках святкування 14- ої річниці незалежності України 23 і 24 серпня на Європейській площі і 24 серпня на майдані Незалежності буде проходити святкова акція за участю українських естрадних виконавців, організована ЗАТ «Таврійські ігри».У програмі Дня Незалежності України заплановано ряд спортивних заходів: 14-ий міжнародний марафон «Кубок незалежності», чемпіонат України з напівмарафону, міжнародні змагання з парусного спорту «Київська регата 2005» в акваторії Дніпра, міжнародний турнір з хокею і чемпіонат України з пейнтболу, матчева зустріч з єдиноборства «Україна-Росія», міжнародний спортивний переліт теплових аеростатів «Україна-Польща». У Печерському ландшафтному парку запланована велика святкова концертна програма за участю художніх любительських колективів, відкриття 50-ої ювілейної міської виставки квітів. З нагоди свята 23 серпня заплановано відкриття нової станції київського метро «Бориспільська», а 24 серпня — відкриття після реконструкції проспекту Юрія Гагаріна. Крім того, в усіх районах столиці, парках культури і відпочинку, закладах культури пройдуть святкові заходи. Відбудуться Дні українського кіно, а також «Фестиваль громадських організацій» перед приміщенням Київради.

Власників казино розсекретять?

Державна комісія з регулювання фінансових ринків (Держфінпослуг), Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР), Національний банк (НБУ) і Міністерство фінансів України розроблять проекти поправок до законодавства в частині ідентифікації фактичних власників небанківських фінансових установ, а також гральних установ. Таке доручення дано спільною постановою Кабінету Міністрів і НБУ. Як передає Інтерфакс-Україна, постановою, зокрема, доручено розробити і подати до Кабміну пропозиції про внесення змін до законодавчих актів у частині ідентифікації фактичних власників небанківських фінансових установ, в тому числі юридичних осіб, які мають пункти обміну валюти, що діють на підставі агентських угод із банками (фінансовими установами), а також гральних установ і перевірки джерел походження коштів, за рахунок яких формуються їхні статутні (пайові) капітали. Окрім того, постановою передбачено вивчення можливості внесення змін до Кримінального кодексу в частини звільнення від карної відповідальності осіб, які вперше скоїли злочин, пов’язаний із відмиванням грошей, у разі надання сприяння розкриттю цього злочину. Передбачено розробку пропозицій про внесення змін до законодавчих актів у частині встановлення механізму регулювання та нагляду за гральними установами та юридичними особами, які проводять будь-які лотереї, а також підготовку проекту Державної програми впровадження масових безготівкових платежів в Україні.

Газета: 
Рубрика: