Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

16 березня, 2011 - 00:00

Фехтувальниця Яна Шемякіна виграла «срібло» Кубка світу

У Барселоні (Іспанія) завершився етап Кубка світу з фехтування на шпагах серед жінок. У індивідуальному турнірі срібним призером стала українка Яна Шемякіна. Львів’янка виграла п’ять поєдинків і лише у фіналі поступилася румунці Ане Бранзе (13:15). Третє місце поділили китаянка Сан Юнцзі та румунка Симона Олександру, повідомляє прес-служба національного олімпійського комітету України. У командному турнірі перемогли естонки, взявши гору в фіналі над німкенями (45:42). Таким чином, збірна України виграла «бронзу», перемігши в матчі за третє місце команду Румунії (39:36). Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав дівчат із нагородами етапу Кубка світу.

Президент підписав указ щодо розвитку Національного художнього музею

Президент Віктор Янукович підписав Указ «Про заходи щодо розвитку Національного художнього музею України». Цим документом, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на прес-службу глави держави, В. Янукович зобов’язав Кабінет Міністрів у місячний строк розробити та затвердити план заходів щодо розвитку музею на 2011 — 2014 роки. При цьому уряд має передбачити завершення комплексу робіт із ремонту та реставрації існуючої будівлі музею на вул. Грушевського, 6 у місті Києві, а також спорудження додаткової нової будівлі. Приміщення повинні бути оснащені сучасним технічним обладнанням для збереження музейної колекції та її експонування. Окрім того, Кабмін зобов’язаний вжити в установленому порядку заходів для забезпечення фінансування в 2011 році видатків, спрямованих на виконання цього плану, а також передбачити під час підготовки проектів законів про Державний бюджет України на 2012 та наступні роки відповідні бюджетні призначення. Уряд спільно з Київською міською державною адміністрацією має опрацювати питання щодо надання земельної ділянки під спорудження додаткової будівлі музею. Державному комітету телебачення і радіомовлення Президент доручив забезпечувати висвітлення заходів, пов’язаних із реконструкцією та розвитком Національного художнього музею України.

На найпотворніших будівлях Севастополя хочуть написати імена архітектора та мера

У Севастополі назвали найпотворніші будівлі та запропонували прибивати на них таблички з ім’ям архітектора, а також мера, при якому їх побудували. Про це заявив член Національної спілки архітекторів України Олександр Гладков, повідомляє «Главред» із посиланням на «Новий регіон». Перше місце в рейтингу архітектора зайняла балюстрада на площі Ушакова. «Нас із вами обкрали на все життя: цей простір — від Матроського клубу до Бібліотеки Толстого — архітектор Мухін абсолютно благополучно знищив. Ми тепер бачимо не дзеркало Південної бухти й Малахів курган, а якийсь черговий ресторан. Таким чином, був порушений основний містобудівний принцип, сформульований у післявоєнні роки», — сказав Гладков. Архітектор висловив солідарність зі своїм колегою Адольфом Шеффером, який давно б’є на сполох із приводу забудови мису Кришталевий. Він також критикує забудову пустища поряд із Комсомольським парком, 16-поверховий будинок на вулиці 6-й Бастіонній та інші споруди. «Я бачу рецепт яким? Таблички чорного кольору з написом: ця будівля побудована при такому-то мерові, таким-то головним архітектором, автор проекту такий-то. Для мене цього буде досить. Якщо все це повісити й пройтися містом, ми побачимо, хто наш «найбільший друг». Адже по мису Кришталевому ми автора не знаємо. Ніхто не говорить», — сказав Гладков.

Газета: 
Рубрика: