Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

14 грудня, 2010 - 00:00

«Фабрика Святого Миколая» активізує роботу

Близько 700 помічників Святого Миколая від учора пакують подарунки, а це іграшки, солодощі, канцелярські речі, дитячі книжки, що їх розноситимуть 19 грудня, у день Святого Миколая, малозабезпеченим дітям Львова. Фабрика працюватиме до 17 грудня у Львівському палаці мистецтв у рамках проведення благочинної акції «Миколай про тебе не забуде». «Наші волонтери — старшокласники та студенти, — розповіла «Дню» організатор «Фабрики Святого Миколая» Олена Яремко. — Всі вони, попри залікову та екзаменаційну сесію, безкорисливо віддають свій час, аби допомогти Святому Миколаю прийти безпосередньо до домівок дітей. Волонтери працюють дуже інтенсивно, адже до дня Святого Миколая залишилися лічені дні, і від усіх нас залежить, чи віра у диво та добро не згасне у серцях маленьких львів’ян». Організатори заходу також звернулися до всіх мешканців Львова та гостей міста з проханням долучитися до акції «Миколай про тебе не забуде» та допомогти принести радість, щастя та посмішки тим, хто цього справді потребує, повідомляє Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.

Ліна Костенко підписала до друку «Записки українського самашедшого»!

Гарна новина! Ліна Костенко здала до друку свій довгоочікуваний прозовий роман «Записки українського самашедшого». Як повідомляє сайт видавництва, «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» робить усе можливе, щоб книжка потрапила до читачів ще до дня Святого Миколая, тобто до 19 грудня... Презентація роману для ЗМІ відбудеться вже у п’ятницю в приміщенні Укрінформу. А перші новини творчого процесу навколо «Записок українського самашедшого» директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович пообіцяв повідомити читачам «Дня» вже у п’ятничному номері.

Дніпропетровську прокуратуру зміцнили донецькими кадрами

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка рекомендував колегам нового прокурора Дніпропетровської області — 47-річну Наталю Марчук. До цього призначення вона працювала першим заступником прокурора Донецької області. Як виявилося, в роботі правоохоронних органів Дніпропетровщини є серйозні недоліки — на 28% збільшилася злочинність, кожен третій зловмисник — серед раніше судимих, а близько 300 осіб, що порушили закон, досі не розшукано. Голова ГПУ заявив, що Україна стоїть на порозі серйозних реформ у кримінальній юстиції. Уже п’ятнадцять років Рада Європи та Венеціанська комісія звертають увагу керівництва країни на застарілий кримінально-процесуальний кодекс, в якому треба скоротити терміни слідства, терміни перебування під вартою і затримання підозрюваних у скоєнні злочинів. Україна залишилася останньою країною не лише в Європі, але й у СНД, де ще застосовується інститут дослідування. Незважаючи на різні думки з цього приводу, В. Пшонка вважає, що будь-який громадянин, який перебуває під слідством і судом, має бути або виправданим, або понести відповідальність згідно із законом. Із цим важко не погодитися. До речі, вже понад місяць представники громадськості регулярно пікетують будівлю прокуратури Дніпропетровської області. Вони побоюються, що в правоохоронних органах намагатимуться спустити на гальмах справу сина прокурора Жовтневого району — Дмитра Рудя. Людина, що сама працювала слідчим прокуратури, перебуваючи за кермом, збила на переході трьох жінок. Після цього, залишивши їх вмирати, Рудь утік з місця події, але був затриманий міліцією. Розслідування кримінальної справи передали до сусіднього Запоріжжя, що й викликало протести городян. Зовсім нещодавно вони звернулися з цього приводу з колективною скаргою до Президента В. Януковича, проте відповіді не отримали, повідомляє Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпропетровськ.

Газета: 
Рубрика: