Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

26 лютого, 2000 - 00:00

Україна сподівається отримати наступний транш МВФ у квітні

Уряд України вважає дуже важливим завданням відновити фінансування з боку Міжнародного валютного фонду за програмою розширеного фінансування ЕFF у квітні нинішнього року, заявив учора міністр економіки Сергій Тигипко. З його слів, якщо за цей термін фінансування не відновлять, то у квітні-травні істотно зменшаться резерви Нацбанку, що спричинить негативну реакцію інвесторів і призведе до тиску на гривню. С.Тигипко вважає малоймовірною можливість отримати гроші МВФ ще в березні, інформує Інтерфакс-Україна. Він зазначив, що для поновлення фінансування Україна має розв’язати низку першочергових проблем, зокрема здійснити операцію з реструктуризації зовнішніх боргів і вирішити питання збалансованості держбюджету на 2000 рік.

Київський облосередок НРУ вимагає реформування партії

Керівництво Київської облорганізації Народного руху України та ряду її районних організацій наголошує на неправочинності проведення київської обласної конференції Руху 26 лютого. На прес-конференції в УНІАН голова облорганізації Володимир Шваб назвав це зібрання «вигідним керівництву Руху», яке було піддане критиці за «нищівну поразку партії» на президентських виборах на облконференції 23 січня. Він нагадав, що тоді Київська облорганізація вимагала відставки заступників голови Руху В’ячеслава Коваля, Олени Бондаренко та Юрія Ключковського, оскільки вважає їх відповідальними за цю поразку. (Щодо позиції лідера НРУ Г.Удовенка Шваб зазначив, що той «своїм мовчанням дає карт-бланш своїм заступникам чинити розправу над однопартійцями», однак висувати претензії до Удовенка вони не можуть, позаяк він «не володіє ситуацією в партії»). Як наголосив В.Шваб, керівництво Руху у відповідь «без жодних підстав» оголосило конференцію 23 січня нелегітимною», а голову облорганізації «з порушенням статуту партії» було виключено з НРУ. Він також зазначив, що облосередок наполягатиме на проведенні позачергового з’їзду партії у травні. Голова Миронівської районної організації НРУ Віктор Катанов не виключає, що представники районних організацій НРУ Київщини будуть ініціювати створення нової партії — Народного руху України (низового). Щодо можливості входження Київської облорганізації до УНР (Костенка), то Володимир Шваб зазначив: «на даному етапі це неможливо через те, що не вщух біль» після розколу навесні минулого року. Він переконаний, передає УНІАН, що «про об’єднання можна буде говорити» лише тоді, коли від обох рухів «відійдуть певні особи», дії яких «призвели до розколу».

«Бліц-Iнформ» хоче «упакувати» ще чверть українського ринку

Лідер поліграфічної промисловості в Україні ЗАТ «Видавництво «Бліц-Інформ» презентувало в четвер новий друкарський комплекс «Astraflex». Унікальний, вартістю близько DM10 млн., «Astraflex» дозволить видавництву видавати до 4 тис. тонн продукції на місяць і забезпечить вітчизняного виробника суперсучасною упаковкою. Тепер, як сміливо заявив перший віце-президент ЗАТ Володимир Чеповий, «ми продемонструємо який відсоток ринку ми хочемо». З його слів, видавництво цілком може претендувати ще на 20 — 25% українського ринку пакувальної поліграфічної продукції. Перед урочистим запуском комп’ютеризоване диво (рівного якому, за словами почесного президента ЗАТ Сергія Мельничука, немає в країнах СНД, а за рівнем насиченості електронними автоматизованими системами — і в Європі), як живе, тихенько зітхало, сичало і пофуркувало, нагадуючи білий теплохід, що зібрався відчалити. Сьогодні «Бліц-Інформ» добре відомий не лише в Україні, але й за кордоном завдяки продукції поліграфічного центру «Бліц-Принт», заводів з виробництва картонної упаковки «Бліц-Пак» та гнучкої упаковки «Бліц-Флекс». ...Екскурсія заводами «Бліц-Інформ» залишила враження легкої, але нетривалої ейфорії. І не лише від специфічного повітря, насиченого парами спиртового розчинника. Більше за все підприємство вразило навіть не своїми високими технологіями та європейською культурою виробництва, а тим, що воно за сьогоднішніх умов змогло не просто виживати, але й постійно нарощувати виробництво (прикладом чого є монтаж нового друкарського комплексу), розвиваючи вітчизняний ринок поліграфії, повідомляє кореспондент «Дня» Олександр ФАНДЄЄВ .

Газета: 
Рубрика: