Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

2 вересня, 1999 - 00:00

Кожному бару — свій клас

Тяжке випробування чекає найближчим часом власників і працівників більшості з 1078 підприємств громадського харчування, зареєстрованих на Рівненщині. Згідно з наказом Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, а також розпорядженням глави облдержадміністрації, бари та ресторани мають бути класифіковані. Для точок громадського харчування запроваджується три градації — «люкс», «вищий» і «перший». Визначатимуть, до якого саме класу належить той чи інший заклад, працівники обласного управління торгівлі. Власникам же барів і ресторанів залишається приготувати десяток документів і чекати, коли їхньому дітищу буде привласнено ранг. Однак, як повідомили в Рівненському обласному управлінні зовнішньоекономічних зв'язків, торгівлі й побутового обслуговування, класифікація пунктів громадського харчування зовсім не вплине на ціни в них, повідомляє кореспондент «Дня» Володимир КОНЄВ.

Театр на Лівому березі досліджує національні особливості російської класики

4 вересня прем'єрою минулого сезону «Так закінчилося літо» за п'єсою Ярослава Стельмаха (написаною, у свою чергу, за мотивами роману Ірвіна Шоу «Люсі Краун») відкриється сезон у Київському театрі драми та комедії на Лівому березі Дніпра. Крім вищеназваної постановки, в репертуарі лівобережної трупи, яка, до речі, поповнилася двома новими акторами — спектаклі, вже відомі публіці. Проте, театр залишається вірним своєму принципу постійного оновлення афіші. У найближчі півроку глядачів чекає цілий ряд сценічних інтерпретацій російської класики: Олексій Лісовець здає «Вічного чоловіка» за Достоєвським, у планах керівника колективу Едуарда Митницького — «Анна Кареніна», а Дмитро Богомазов до весни готує чорну комедію «Смерть Тарєлкина» за однойменною п'єсою Сухово-Кобиліна. Така яскраво виражена орієнтація на спадщину північного сусіда — досить нова і певною мірою є сюрпризом для столичної аудиторії, повідомляє кореспондент «Дня» Дмитро ДЕСЯТЕРИК .

Незамінних немає. Є перефарбовані

Не так давно гасло «Криворіжсталь — гордість міста і країни», яке красувалося на стадіоні «Металург» з боку однойменного проспекту, було замінено на інше — «Леонід Кучма — наш Президент». Видно, це твердження не зовсім сподобалося і тому минулого тижня вночі невідомі видерлися на фасад стадіону і спробували замалювати гасло.«Зловмисники», яких, вочевидь, хтось наполохав, залишили після себе сліди — плями червоної фарби на імені гаранта Конституції, повідомляє кореспондент Тихон ЛУКИЧ.

1 вересня Львівський державний університет зустрів угодою з МЗС

Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк, який відвідав 1 вересня Львівський державний університет імені Івана Франка, підписав спільно із ректором вузу Іваном Вакарчуком угоду про підготовку фахівців для Міністерства закордонних справ України факультетом міжнародних відносин ЛДУ. Тим самим найстаріший університет України отримав ще одне визнання свого наукового потенціалу. Сам Борис Тарасюк зауважив, що нині в підпорядкованому йому міністерстві працює майже 100 вихідців зі Львова. Зрештою, це не єдине нововведення у Львівському університеті. Як інформує кореспондент «Дня» Олександр СИРЦОВ, при університеті розпочав діяльність педагогічний коледж.

Газета: 
Рубрика: