Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

27 липня, 2010 - 00:00

В Україні заборонять інтерактивні ігри

Послуги з інтерактивних ігор в Україні заборонять. Про це повідомив заступник голови Держкомпідприємництва Сергій Третьяков, передає УКРІНФОРМ. «Діє закон про заборону азартних ігор і він вимагає визначити зони, де можна це робити. Зараз пропонується визначити п’ятизіркові готелі по всій Україні. Три-, чотири-, п’ятизіркові готелі тільки в Криму, і визначити певні міста-курорти, де це можна запровадити», — зазначив він. Перелік цих міст наразі уточнюється. «Ліцензія коштуватиме 5 млн. дол.на 7 років», — поінформував посадовець. За його словами, нині спільно з Міністерством фінансів розробляється відповідний законопроект, до кінця цього місяця він має бути узгодженим, і в серпні направлений на погодження з усіма міністерствами і відомствами. Крім того, на кожну гральну одиницю буде свій патент. «Гральні автомати ми поки пропонуємо заборонити... Інтерактивні також, тобто грати вдома ви можете, а надання послуг з інтерактивних ігор буде заборонено», — пояснив С.Третьяков. Відповідаючи на запитання журналістів, він повідомив, що комітет виступив з ініціативою передачі ліцензій у спадок. Йдеться про ліцензії на усі види діяльності, додав заступник голови Держкомпідприємництва. Спадкоємець перш за все має підтвердити свою кваліфікацію. «Це основна вимога — спроможність виконувати даний вид діяльності», — підкреслив він.

Лікарі просять українців не купувати ранніх кавунів

Медики попереджають, що ранні кавуни, які не проходять відповідну лабораторну перевірку, можуть викликати серйозні отруєння нітратами, повідомляє «Mignews». Столицю вже буквально завалили ранніми кавунами та динями: їх звозять із різних регіонів країни. Проте СЕС попереджає, що вони можуть завдати шкоди здоров’ю. Поблизу Маріуполя вже було зареєстровано летальний результат після вживання кавуна. У кавунах, які не перевірено фахівцями СЕС, дуже часто перевищено рівень нітратів, пестицидів, солей важких металів і радіонуклідів. Усі ці речовини здатні викликати проблеми з печінкою та нирками, а також призвести до серйозного отруєння. Фахівці радять заборонити вживання ранніх кавунів дітям, оскільки для них отруєння може закінчитися летальним результатом. У продавця кавунів має бути посвідчення якості товару, сертифікат на дану партію та дозвіл на торгівлю і висновки експертизи СЕС.

Українські шаблістки захистили титул чемпіонок Європи

В останній день чемпіонату Європи з фехтування, який приймав німецький Лейпциг, українці поповнили скарбничку нагород ще двома медалями, повідомляє прес-служба НОК. Золотий квартет шаблісток у складі Ольги Харлан, Олени Хомрової, Галини Пундик та Ольги Жовнір захистили титул чемпіонів Європи. Цікаво, що, як і на попередньому чемпіонаті Європи, суперницями українок у півфіналі стали угорки, а у фіналі росіянки. Вдало виступила чоловіча команда шпажистів — українці у складі Дмитра Карюченка, Богдана Нікішина, Максима Хвороста та Ігоря Рейзліна завоювали «срібло» чемпіонату. На рахунку наших шпажистів перемоги над норвежцями 34—28, французами 36—34, господарями змагань — німцями — 45—39. У вирішальному поєдинку наша команда поступилася угорцям 39—45. Відзначимо, що загалом на європейській першості збірна України з фехтування виборола чотири медалі — одну золоту, дві срібні та одну бронзову медалі. Раніше «сріблом» відзначилася чоловіча команда шаблістів (Дмитро Бойко, Олег Штурбабін, Андрій Ягодка та Дмитро Пундик), а першу нагороду — бронзову — в індивідуальних змаганнях завоював Олег Штурбабін. Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка привітав призерів першості, тренерський склад та Федерацію фехтування зі здобутими нагородами. Нагадаємо, що на минулорічному чемпіонаті Європи в Пловдіві збірна України також здобула також чотири нагороди — дві золоті нагороди в жіночій шаблі (в індивідуальних змаганнях — Ольга Харлан та в команді), дві «бронзи» в індивідуальних змаганнях шаблісток (Галина Пундик) та шпажисток (Яна Шемякіна) і в підсумку посіла 3-тє загальнокомандне місце.

У Львові з’явиться книгарня ім. Б.-I. Антонича

Завтра у місті Лева за адресою: вулиця С. Бандери, 33 відкриється книгарня імені Богдана-Ігоря Антонича. Як повідомляє сайт «ЛітАкцент», під час відкриття актори Львівського академічного театру імені Леся Курбаса зачитають вірші поета. Відбудеться презентація нової біографічної книжки Ігоря Калинця про Антонича.

В книгарні планують організовувати зустрічі поетів, презентації нових книжок, літературні читання.

Нагадаємо, що у жовтні 2009 року виповнилось 100 років від дня народження Богдана-Ігоря Антонича. В рамках відзначення ювілею поета у Львові в міських публічних бібліотеках відбувалися тематичні вечори, усні журнали, літературні читання, книжкові виставки, театр ім. Леся Курбаса представив поетичну інсталяцію «Формула екстази» за мотивами творів Антонича. За фінансової підтримки Львівської міської ради видавництва «Літопис» та «Піраміда» видали повне зібрання творів поета та збірку «Ротації. Книга лева».

Газета: 
Рубрика: