Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

19 січня, 2010 - 00:00

Катерина Бондаренко вийшла у другий раунд Australian Open-2010

Учора, 18 січня, в Мельбурні стартував Відкритий чемпіонат Австралії з тенісу, один з чотирьох турнірів найпрестижнішої серії Grand Slam. В першому раунді одиночних змагань жінок українка Катерина Бондаренко в двох партіях здолала опір Іоанни-Ралуки Олару з Румунії, повідомляє кореспондент ЗІК. Перший сет зустрічі пройшов за повної переваги Катерини Бондаренко. Українка виграла його з переконливим рахунком 6:2. Значно важче дався Катерині другий сет. Олару чинила гідний опір і зуміла звести гру до тай-брейку. Однак у ньому сильнішою виявилася Бондаренко — 8:6. Наступною суперницею українки буде британська тенісистка українського походження Олена Балтача, донька знаменитого футболіста київського «Динамо» та збірної СРСР Сергія Балтачі.

На Буковині запрацював новий гірськолижний комплекс

У «сімействі» гірськолижних курортів Чернівецької області з’явилося поповнення. До трьох існуючих додався ще один — у складі відомого за межами області відпочинково-оздоровчого комплексу «Сонячна долина» неподалік Чернівців. За словами власника комплексу Івана Семенюка, новий гірськолижний курорт розраховано як на професіоналів, так і на новачків, на дорослих та дітей. Тут є кілька спусків та два витяги, кожен з яких за годину в змозі обслужити 700 відпочивальників. Достатню кількість снігу, в разі відсутності справжнього, забезпечать потужні снігогенератори. А вже за рік комплекс матиме свою неповторну «фішку» — найдовшу в області лижну трасу, завдовжки кілька десятків кілометрів, яка буде починатися з даху семиповерхового готелю, пообіцяв у день відкриття гірськолижного курорту І.Семенюк. «Зважаючи на близькість обласного центру (трасою до нього лише 4 км), новий комплекс зимового відпочинку може скласти гідну конкуренцію існуючим, — прогнозує начальник Головного управління культури та туризму Чернівецької області», ОДА Петро Брижак. За його словами, попри загрозу другої хвилі грипу, який відлякав туристів на початку зимового сезону, наразі їх на Буковині не бракує. Цілком заповненими є всі бази відпочинку в Карпатах. Значною мірою — завдяки гнучкій ціновій політиці, бо, незважаючи на кризу, путівки, послуги витягів, прокату лиж, санчат тощо подорожчали в середньому лише на 10—15%, повідомляє Анна ГАРГАЛЯ, Чернівці.

Стався вибух у луганській лікарні

Вчора вранці у Луганській міській лікарні №7стався вибух. За попередніми даними через халатність та непрофесійність при транспортуванні вибухнули балони з киснем. Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, яка в цей же день відбула на місце події, де ознайомилася з ходом рятувальних робіт. На момент вибуху в закладі на лікуванні перебували 261 особа та 350 медиків. В наслідок інциденту троє людей загинуло. За допомогою спецтехніки з-під завалів дістають постраждалих. На момент підготовки номера було врятовано четверо осіб. За словами міністра з надзвичайних ситуацій Володимира Шандри, який очолив терміново створену спеціальну комісію з розслідування причин вибуху, під уламками ще може залишатися сім осіб. Всіх хворих було евакуйовано з лікарні. На засіданні Кабінету Міністрів, за словами Ю. Тимошенко, було прийняте рішення про виділення 20 млн. грн. для ліквідації наслідків і порятунку людей, потерпілих в результаті НП.

Газета: 
Рубрика: