Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

31 серпня, 2006 - 00:00

Віра Ульянченко розповіла про нову еліту і великі плани

Голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко прогнозує становлення нової політичної еліти в Україні. Про це вона сказала вчора під час торжеств, присвячених Дню підприємця. На її думку, серед нинішніх депутатів Верховної Ради є «цікаві молоді люди, які починають про себе говорити». Серед них вона назвала членів «Нашої України» Ксенію Ляпіну та Миколу Катеринчука. «Мені здається, що багато цікавих молодих людей прийшли в Блок Юлії Тимошенко», — сказала В. Ульянченко, зокрема виділивши Євгена Суслова (міський голова Сквири Київської області. — Ред. ). Також, на її думку, є і в Партії регіонів молоді підприємці, люди з серйозною освітою. «Мені здається, що на цьому рівні виросте така плеяда, нова політична еліта», — заявила Віра Ульянченко на вчорашній прес-конференції. А що стосується безпосередньо київських справ, то губернатор Ульянченко наполягатиме на винесенні великих підприємств за межі столиці. На даний момент розглядається два типи територій за межами Києва, на яких можна було б розмістити промислові об’єкти. «Це як вільні території, де можна будувати нові об’єкти, так і ті майданчики, які зараз не використовуються. Це, насамперед, підприємства, розташовані на території Київської області, які працювали для оборони і сьогодні не використовуються в повному обсязі», — сказала губернатор Ульянченко. Також Віра Іванівна готує пропозицію для Київської міської адміністрації про створення спільного плану розвитку столиці та області. Вже запущено в роботу конкретні проекти. Наприклад, будівництво нової окружної дороги навколо Києва. За словами глави області, над проектом цієї дороги зараз працюють чотири науково-досліднi інститути, але «основним замовником є «Укравтодор». За словами Ульянченко, приблизна вартість проекту кільцевої дороги становить 19 млрд. грн., передає Інтерфакс-Україна.

Тулуб заявляє, що його слова не розходяться з дiлом

Міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб заявляє, що його слова ніколи не розходяться зі справами. Так він прокоментував чутки про невиплату заборгованості з зарплати шахтарям, передає glavred.info з посиланням на liga.net. Кошти для погашення заборгованості з заробітної плати в розмірі 669 млн. грн. були в повному обсязі перераховані на місця, повідомляє прес-служба Мінвуглепрому. За інформацією Тулуба, на розрахунковому рахунку шахти імені Горького знаходяться 700 тис. гривень бюджетних коштів, а заборгованість із зарплати за липень становить усього 400 тис. грн. Тому за невчасне виконання рішень уряду та розпоряджень Мінвуглепрому поставлено питання про звільнення головного бухгалтера шахти. Також розглядається питання про відповідальність директора шахти за упущення в роботі. «Ми жорстко запитуватимемо з відповідальних співробітників за швидке та якісне виконання рішень уряду. Хто не хоче або не може за своїми професійними якостями це робити своєчасно, тому не по дорозі з нами», — підкреслив міністр. Нагадаємо, 28 серпня Тулуб повідомив, що Кабінет Міністрів України повністю виплатив поточну заробітну плату і погасив заборгованість із зарплати шахтарям. Пізніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що заборгованість із зарплати працівникам вугільних підприємств Донецька поки повністю не виплачена, зокрема, залишилася заборгованість із зарплати перед шахтою імені Горького.

Триває ліквідація наслідків аварії в Новобогданівці

На артилерійських складах військової частини Міністерства оборони А-2985 поблизу села Новобогданівка Мелітопольського району триває виконання заходів щодо ліквідації наслідків пожежі та вибухів боєприпасів, повідомляє прес-служба МНС. У зв’язку зі складними погодними умовами, зокрема сильним вітром і дощем (у шести районах Запорізької області та в місті Бердянськ пошкоджені покрівлі 48 житлових будинків, частково знеструмлені 16 населених пунктів (2136 житлових будинків), у Бердянську від ураження електричним струмом загинули двоє молодих людей), піротехнічні групи МНС збір вибухонебезпечних предметів 29 серпня не проводили. З початку робіт знайдені, зібрані та транспортовані 12227 одиниць боєприпасів. Станом на 30 серпня осередки відкритого вогню та факти вибухів боєприпасів на території бази не зафіксовані. Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та надання допомоги населенню від МНС, МВС, МО, Укрзалізниці та МОЗ задіяний 581 фахівець і 119 одиниць техніки, серед них 315 рятувальників та 78 одиниць спецтехніки. На місці події працює оперативний міжвідомчий штаб.

Із регіональною мовою поборються в Апеляційному суді

У Харкові триває епопея боротьби міського прокурора проти рішення депутатів міськради про надання російській мові статусу регіональної на території міста. Протистояння почалося в березні — тоді прокурор спробував дати зрозуміти безпосередньо депутатам, що їхнє рішення про регіональний статус мови є антиконституційним і суперечить закону України про мови. Але протест прокурора депутати відхилили. Після цього міська прокуратура звернулася до Дзержинського районного суду з адміністративним позовом в інтересах держави, однак і тут протест прокурора не був підтриманий. Після ретельного розгляду аргументів суду міська прокуратура дійшла висновку, що вони не відповідають чинному законодавству, тому вирішила подати апеляцію на рішення Дзержинського суду. Дату слухання Апеляційний суд поки що не призначав, однак скарга була подана 23 серпня, а це означає, що суд зобов’язаний повідомити про своє рішення протягом 10 днів. У разі незадоволення позову прокуратури є наступна інстанція — Верховний Суд, повідомляє Марина ГОЛІНА, Харків.

Газета: 
Рубрика: