Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

"Кубок Турчина" - найкраща шана Вчителю

20 листопада, 1997 - 00:00

Завтра в київському спорткомплексі "Меридіан" почнеться ІІІ Міжнародний турнір "Кубок Турчина". Першими зіграють (о 16.00) гандболістки Югославії та Південної Кореї. Після цього матчу - церемонія відкриття, а далі - гра між збірними Білорусі та України. Кореянки, які виграли дві Олімпіади із трьох останніх (!) і ставали чемпіонками світу, охоче відгукнулися на запрошення з України. Свого часу азіатські тренери спеціально запозичували ідеї Ігоря Євдокимовича Турчина.

Делегатами ЄГФ на турнірі будуть учениця Тренера, олімпійська чемпіонка Галина Захарова та його багаторічний колега Борис Юмашев. Серед арбітрів такі "аси", як литовці Фелікс Гедвілас та Григорій Гутерман. А вихованки Турчина по легендарному "Спартаку" зіграють не лише за збірну України, що її готують нині Леонід Євтушенко та Георгій Воронов. Скажімо, ворота югославської команди захищатиме Наталія Лук'яненко.

І останній, приємний для шанувальників гандболу штрих. 22-го і 23 листопада ігри на "Кубок Турчина" пройдуть у Палаці спорту, який був свідком численних перемог підопічних видатного наставника.

Леонід МАНЕВИЧ, почесний суддя зі спорту, головний секретар турніру
Газета: 
Рубрика: