Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«KYIV OPEN»: крок назад — два вперед

31 серпня, 2002 - 00:00

Про останні новини турніру АТР серії Челенджер «KYIV OPEN», що стартує сьогодні на кортах спорткомплексу «Наука», повідомив на позавчорашній прес-конференції директор турніру Сергій Харченко і президент Федерації тенісу України Герман Беньямінов. Ще не до кінця визначено список учасників основної сітки. Чи приїдуть до нас знамениті Марк Россе та Андреа Гауденці, поки невідомо. Але, за словами президента ФТУ, у них відбулася телефонна розмова з Андреа, і той дав свою принципову згоду. Єдине, що може перешкодити італійцю, проблеми з візою. Проте це питання можна вирішити, запевнили організатори. Що ж до швейцарця, то поки й тут все більш-менш нормально. Принаймні Россе, який вибув з боротьби на US Open, заявку не відкликав. Крім того, з Марком обіцяв переговорити його давній приятель Андрій Медведєв.

Чотири «Wild card», що виділяються Федерацією тенісу України, вирішили розподілити таким чином: Адам Веджмелка (Чехія), Дмитро Кочетков (Росія), Сергій Стахновський (Україна) та Орест Терещук чи Андрій Дерновський (Україна). Про росіянина можна сказати, що він учень Анатолія Лапшина, який виховав самого Євгена Кафельникова. Стахновський — надія українського тенісу. Вісімнадцятирічний спортсмен — один iз кращих у рейтингу АТР у цій віковій категорії. Дерновського з Терещуком також зайвий раз представляти не треба. Любителі тенісу могли не раз за ними спостерігати під час «Кубка Девіса». Цікаво, що на одну «дику карту» претендував відомий француз Седрік Пьолін, але, оскільки його заявка надійшла в останній момент, організатори перекроювати стартовий лист не стали.

Однією з приємних несподіванок стала звістка про те, що досягнуто принципової згоди з Першим Національним про пряму трансляцію фіналу 8 вересня. Такого у практиці «KYIV OPEN» ще не було. Ціна на квитки буде невисока, орієнтовно 5 гривень. Щоправда, через величезну кількість заявок поки невідомо, чи буде це поширюватись на півфінали і фінал. Може вийти, що квитки на ці матчі в продаж надійдуть у дуже обмеженій кількості.

У кваліфікації, що стартує сьогодні, як і в основній сітці, братимуть участь 32 особи. Основні змагання розпочнуться в понеділок. Переможець Челенджера, призовий фонд якого, нагадаємо, $75 тисяч, отримає близько $15 тисяч і 60 рейтингових очок до свого рейтингу АТР. Ці гроші буде переказано, як і призові менш успішних, на їхні особові рахунки. За словами Сергія Харченка, незважаючи на те, що призовий фонд турніру вдвічі менший, ніж торішній, нічого катастрофічного у цьому немає. Нові могутні спонсори, які зацікавилися турніром цього року, він сподівається, не залишать «KYIV OPEN» і наступного. «Ми зробили крок назад, щоб потім зробити два вперед».

Залишається додати, що долучитися до тенісного свята зможуть не тільки професіонали. У рамках «KYIV OPEN» пройдуть два любительськi турніри, серед учасників якого В. Горбулін, В. Семиноженко, віце-прем’єр Л. Козаченко.

Юрій ЗЕЛІНСЬКИЙ
Газета: 
Рубрика: