Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Літопис сьогоднішньої України»

Про перебування «Дня» у Львові
18 листопада, 2010 - 00:00
ФОТО ЮРІЯ ГАРКАВКА / «День»

Кожна хвилина Дня газети «День» у Львові, що проходив учора за участю головного редактора Лариси Івшиної, була розписана. Зранку — зустріч із працівниками Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою при Львівській політехніці, потім — відкриття меморіальної дошки до Дня студента та автограф Лариси Івшиної на гігантській, площею 120 кв. метрів, листівці, яким головний редактор «Дня» привітала 36 тисяч політехніків.

На відкриття Фотовиставки «Дня» (яка експонується тут уже втретє) до Львівської політехніки прийшла сила-силенна людей, серед яких — представники міської та обласної влад, митці, фотохудожники, громадські діячі, студенти та викладачі львівських вишів.

Літописом сьогоднішньої України назвав Фотовиставку «Дня» народний артист України заньківчанин Богдан Козак: «Є над чим думати, бо кожна фотографія — як невеличка новела». «Це не поставлені кадри — схоплені кадри. Як сповідь», — вважає відомий український фотомитець Василь Пилип’юк. Його підтримує поет і громадський діяч Ігор Калинець: «На світлинах перемагає дух гуманізму».

Депутат Львівської міської ради Віра Лясковська принесла на виставку фотографію з дому, але не для того, щоб експонувати. Виявляється, її чоловік, кожного дня читаючи «День», вирізає вподобані в газеті фото, купує для них рамки, так він прикрашає помешкання. «Маємо їх уже цілу галерею...»

Львівське міське управління освіти в межах акції «Подарунок рідній школі» придбало для всіх загальноосвітніх шкіл книжки з «Бібліотеки «Дня». Спонсорами акції стали також Степан Кубів, Олег Сергеєв, Любомир Войців та інші небайдужі до якості освіти люди. Вони ж подарували школам та бібліотекам Львова річну передплату на газету «День».

А далі в актовій залі Львівської політехніки розпочалася конференція, яка, до речі, ще тривала на момент написання матеріалу. Численні запитання, які в письмовій та усній формі ставили Ларисі Олексіївні присутні, стосувалися історичної пам’яті, площин і швидкостей, в яких розвивається наша країна, та багатьох інших актуальних речей.

Докладніше про перебування «Дня» у Львові — у наступних номерах.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів
Газета: 
Рубрика: