Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Львівським бродячим песикам і котам подарували... веткабінет

24 січня, 2009 - 00:00

Безпритульним тваринам Львова мерія зробила подарунок. Нещодавно при комунальному підприємстві «Лев», яке раніше лише відловлювало та знищувало безпритульних тварин, відкрили ветеринарний кабінет для надання невідкладної допомоги безпритульним тваринам, а також проведення стерилізації. Як повідомляє прес-служба ЛМР, у кабінеті обладнано терапевтичну та операційну кімнати, де працюють три ветеринарні лікарі та фельдшер. Ветеринари підприємства надають допомогу також домашнім тваринам, оскільки мають відповідну ліцензію.

«Відкриття такого кабінету дає змогу значно збільшити обсяги стерилізації безпритульних тварин і, відповідно, вплинути на їхню чисельність. Торік було простерилізовано майже 200 таких тварин», — повідомив начальник ветеринарного відділу ЛМР Ігор Угрин.

На думку працівників ЛКП «Лев», вирішити проблему безпритульних тварин на вулицях можна за допомогою стерилізації та кастрації, але не тільки безпритульних, а й домашніх, які не мають племінної цінності. Іншим вирішальним чинником є покарання людей, які позбавляють тварину домівки. Тільки таким чином можна зменшити кількість безпритульних тварин на вулицях міста.

Крім цього, допомагатимуть стерилізувати тварин і в приватних клініках. За словами Андрія Курача, директор Західноукраїнського товариства захисту тварин, ветеринари з різних клінік проводитимуть стерилізацію за кошти, які зможе зібрати товариство.

Що ж до позиції самих львів’ян до безпритульних тварин, вона двояка: від агресії до байдужості. Лише в поодиноких випадках городяни допомагають чи опікуються чотирилапими бомжами.

«Понад 80 % дзвінків у ЛКП «ЛЕВ» надходять від обурених мешканців Львова. Вони скаржаться на відносно велику кількість безпритульних собак на вулицях, яка заважає їм своїм сусідством. Інша ж частина мешканців міста в своїх мікрорайонах годують та доглядають тварин, хоча й неохоче виявляють свою громадську позицію щодо захисту тварин», — каже директор ЛКП «Лев» Олександр Стаєнний.

Тетяна ТУРЧИНА, Львів
Газета: 
Рубрика: